SamMote Apple Watch

SamMote: televisie bedienen vanaf je pols met Apple Watch

Met SamMote heb je de afstandsbediening voor je TV om je pols. De app, waarmee je smart TV's van Samsung kunt bedienen, werkt nu ook op de Apple Watch.

Is bij jou ook vaak de afstandsbediening voor de tv zoek en heb je geen zin om telkens tussen de kussens van de bank te moeten kijken? De makers van SamMote herkennen dit probleem. Voorheen was het al mogelijk om met de gratis app vanaf je iPhone of iPad een Samsung-televisietoestel te bedienen, en dankzij een update ondersteunt deze vanaf nu ook de Apple Watch. Hierdoor kun je met een aantal knoppen de tv bedienen vanaf je pols.

SamMote Apple WatchDe Apple Watch heeft niet zoals de meeste afstandsbedieningen een ingebouwde infraroodsensor. De SamMote-app maakt daarom gebruik van Wi-Fi om met je televisie te verbinden. Voor het bedienen zijn alleen de belangrijkste knoppen naar de app voor je pols gebracht. Zo kun je zenders wisselen, het volume aanpassen en navigeren door menu’s. Zoals de naam wellicht al doet vermoeden, werkt SamMote helaas alleen met smart tv’s van Samsung, die gemaakt zijn na 2011.

Naast het bedienen van je televisietoestel met een app, kun je de Apple Watch ook met je Apple TV gebruiken. Zo is het mogelijk om vanaf je pols door de menu’s te navigeren, zonder dat je de bijbehorende afstandsbediening nodig hebt. Handig!

SamMote is beschikbaar in het Engels en Frans. Als je de app op je Nederlandse toestel installeert, krijg je gelukkig gewoon de Engelse teksten te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2015, 11:07
Categorie Apps
Onderwerpen afstandsbediening, apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.