Jawbone Up2 2

Jawbone kondigt goedkope Up2 en Up4 met betaalfunctie aan

Jawbone heeft twee nieuwe fitnesstrackers aangekondigd. De Jawbone Up2 is goedkoper dan andere armbanden en de Jawbone Up4 bevat een betaalfunctie.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Jawbone Up2Jawbone heeft de nieuwe Jawbone Up4 aangekondigd, een fitnessarmband waarmee je je dagelijkse activiteit kunt bijhouden. De tracker bevat dezelfde sensoren die eerder werden geïntroduceerd in de Jawbone Up3, met daarnaast een bijzondere toevoeging: je kunt ook contactloos betalen met behulp van NFC. Hierdoor is de Jawbone Up4 een concurrent voor de Apple Pay-betaalfunctie van de Apple Watch.

Jawbone Up2

Jawbone Up2 2Jawbone gaat naast de Up4 ook de Jawbone Up2 verkopen – een goedkopere variant op de bestaande fitnesstrackers van het bedrijf. De Up2 zal worden verkocht voor $99,99 en bevindt zich daarmee tussen de Jawbone Move van 50 dollar en de Up3 van 180 dollar. De Up2 is 45 procent kleiner dan de Up24 en houdt het zeven dagen vol op een opgeladen batterij. De Up2 is per direct te koop in de VS. Wanneer Nederland zal volgen, is nog niet bekend, maar verwachting is dat de tracker uiteindelijk ook hier verschijnt. Eerdere Jawbone-trackers vind je in de iCulture Shop. Update: De Up2 is vanaf begin juni verkrijgbaar in Nederland in de iCulture Shop.

Jawbone Up4

Jawbone Up4

Door de Jawbone Up4 vlakbij een betaalautomaat te houden, wordt er automatisch geld van je creditcard afgeschreven. De betaalfunctie van de armband zal in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten werken voor American Express-klanten. Plannen voor betalen in Nederland zijn op het moment nog niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk zal de Up4 pas in Nederlandse winkels verschijnen als er hier een betaalpartner is gevonden. De Up4 wordt deze zomer in de VS verkocht voor 199 dollar.

De manier waarop je met de Jawbone Up4 betaalt, is vergelijkbaar met Apple Pay op de Apple Watch. Beide accessoires gebruiken NFC om draadloos met een betaalautomaat te verbinden. Vervolgens wordt er een connectie via de iPhone gelegd, waardoor het geld correct wordt afgeschreven.

De Jawbone Up4 komt op een bijzonder moment: kortgeleden heeft Apple de Jawbone-armbanden uit de Apple Store gehaald, omdat ze te veel met de Apple Watch zouden concurreren. Nu gaat Jawbone de concurrentie nog directer aan met de nieuwe betaalmogelijkheid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2015, 16:51
Categorie Accessoires
Onderwerp jawbone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.