wallpaper-ios-9-iphone-ipad

Golden Masters iOS 9, watchOS 2 en El Capitan nu beschikbaar

De Golden Masters van iOS 9, El Capitan en watchOS 2 zijn vanaf nu te downloaden. In dit artikel leggen we je uit hoe je deze zo goed als definitieve versie op je Mac, iDevice en Apple Watch zet.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

wallpaper-ios-9-iphone-ipad
Na een gezonde dosis betaversies zijn de Golden Masters van iOS 9, watchOS 2 en OS X El Capitan nu beschikbaar. Een goed teken, want als Apple een Golden Master uitbrengt, betekent dit dat het besturingssysteem bijna is afgerond. Je zult dan ook weinig verschillen ontdekken tussen de Golden Master en de uiteindelijke publieksversie.

Omdat de Golden Master officieel geen betaversie van iOS 9, El Capitan of watchOS 2 meer is, kost het wat meer moeite om deze te downloaden.

Je kunt hem namelijk niet vanuit de beta-instellingen installeren. Je moet deze afzonderlijk downloaden uit het Apple Development Center. Daarna kun je hem in het geval van de iPhone en Apple Watch via iTunes op je iDevice of Watch installeren.

Zo installeer je de Golden Master van iOS 9 en WatchOS 2

Heb je de Golden Master van iOS 9 gedownload, dan koppel je de iPhone of Apple Watch aan de Mac. Vervolgens start je iTunes, kies je daarin je apparaat en druk je met Option (OS X) of Alt (Windows) ingedrukt op Zoek naar update. Daarna druk je op het IPSW-bestand dat je net hebt binnengehaald.

Voor watchOS 2 is er een configuratieprofiel beschikbaar. Door dit bestand te openen op de iPhone, wordt deze via de Apple Watch-app geïnstalleerd. Hierna zal de watchOS 2 Golden Master als over the air-update in de Apple Watch-app verschijnen.

De Golden Masters van iOS 9, watchOS 2 en El Capitan verlopen in tegenstelling tot betaversies niet. Als je liever het zekere voor het onzekere neemt, kun je ook wachten op de publieke versies van Apple’s besturingssysteem. De publieke versie van OS X El Capitan is op 30 september beschikbaar, terwijl je voor watchOS 2 en iOS 9 al op 16 september kunt beginnen met downloaden.

iOS 9.1 ook beschikbaar
Tegelijk met de Golden Masters heeft Apple ook iOS 9.1 en tvOS beta 1 beschikbaar gemaakt voor beta-testers.

Alle aankondigingen op een rij

Het Apple-evenement is voorbij! Wat is allemaal verteld over de nieuwe iPhones, iPads en de compleet vernieuwde Apple TV? We hebben alle aankondigingen op een rij gezet in een uitgebreide roundup.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2015, 9:21
Categorieën iDevices, iOS, Mac & macOS
Onderwerpen el capitan, golden master, ios 9, watchos 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.