siri-apple-ios-9

Bevestigd: iOS 9 verschijnt op 16 september voor iedereen

Apple heeft tijdens het Apple Event van 9 september de datum onthuld waarop iOS 9 voor iedereen te downloaden is: 16 september.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

siri-apple-ios-9
Tijdens het Apple Event heeft Apple de releasedatum van iOS 9 officieel bekend gemaakt. Op 16 september kunnen ook mensen zonder beta aan de slag met Apple’s nieuwste besturingssysteem.

We kregen iOS 9 voor het eerst te zien tijdens de WWDC 2015 keynote van Apple op 8 juni. Daar kregen we meteen een goed voorproefje van de nieuwe iOS-versie, zoals de proactieve Siri, vernieuwde Notities-app en natuurlijk de toevoeging van Multitasking op de iPad. Lees meer over de nieuwe functies van iOS 9 in ons uitgebreide dossier.

iOS 9 en 3D Touch

3D-Touch-iPhone-6s-Muziek
Nieuw tijdens het Apple Event was de ondersteuning van 3D-touch, die een grote rol gaat spelen in iOS 9 voor de gloednieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus. De nieuwe iPhones herkennen hoe hard je het scherm indrukt, zodat je snel specifieke opties voor apps kunt selecteren.

Bijvoorbeeld: druk het Apple Maps-icoontje op je homescherm stevig in en er verschijnt een menu om direct naar huis te navigeren, of maak snel een selfie met een stevige druk op de camera-app.

Ondersteunt jouw iDevice iOS 9?

Je kunt iOS 9 installeren op de iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2, iPad Air, iPad 2, iPad 3e generatie, iPad 4e generatie, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3 en de iPod touch 5e generatie. Weet je niet zeker welk toestel je hebt dan kun je deze vuistregel gebruiken: draait iOS 8 op je iDevice, dan kun je er iOS 9 ook op zetten. Heb je een Apple Watch? Dan kun je op 16 september ook direct de overstap maken naar WatchOS 2.

iOS-9-toestel-ondersteuning

Golden Master iOS 9 nu beschikbaar

De Golden Master van iOS 9 is vanaf nu beschikbaar in het iOS Development Center. Deze Golden Master is geen beta, maar een allerlaatste versie van het OS waar ontwikkelaars gebruik van kunnen maken om hun apps te testen voor de publieke release van iOS 9.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2015, 22:57
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen apple event, ios 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.