Apple onthult iPad mini 4

Apple heeft de iPad mini 4 officieel aangekondigd. Deze nieuwe iPad mini 4 heeft dezelfde interne onderdelen als de iPad Air 2.

iPad-Mini-4-onthuld-2015

Apple heeft vandaag de iPad mini 4 gepresenteerd. De nieuwe iPad mini heeft net als zijn voorgangers een 7,9-inch-scherm, maar aan de binnenkant zit een veel betere processor. Het is wederom mogelijk om de iPad mini 4 te ontgrendelen met een vingerafdruk, dankzij Touch ID.


De iPad mini 4 maakt gebruik van een A8-processor, die Apple eerder al heeft geïntroduceerd in de iPhone 6, iPhone 6 Plus en iPad Air 2. In feite is deze nieuwe iPad mini vergelijkbaar met de iPad Air 2, maar dan in een kleinere verpakking.

Bekijk ook

Multitasken op je iPad met iOS 9

De iPad krijgt multitasking op iOS 9, waarmee je twee apps tegelijk kunt bedienen op een scherm.

De iPad mini 4 is qua binnenkant identiek aan de iPad Air 2, maar dan in het kleinere formaat dat we van de iPad mini gewend zijn. De iPad mini maakt wederom gebruik van een Retinascherm, waarop de pixels niet met het blote oog zijn te onderscheiden. De iPad mini 4 heeft dezelfde resolutie als de twee voorgangers: 2048 bij 1536 pixels.

De nieuwe iPad mini is de eerste echt grote upgrade sinds de iPad mini 2. Hoewel Apple afgelopen jaar de iPad mini 3 uitbracht, werd deze van binnen amper verbeterd. Apple heeft toen enkel een nieuw kleurtype geïntroduceerd en de Touch ID-vingerafdrukscanner toegevoegd.

iPad-Mini-4-fotobewerken

iPad mini 4 prijs en beschikbaarheid

De iPad mini 4 is vanaf vandaag verkrijgbaar en voor een prijs die loopt vanaf $399. Of deze nieuwe iPad mini 4 ook vandaag in Nederland beschikbaar is en tegen welke prijs, is nog niet duidelijk.

Naast de iPad mini 4 heeft Apple vanavond ook de iPad Pro aangekondigd. Deze kun je uitbreiden met een speciale stylus genaamd de Apple Pencil. Ook brengt Apple hiervoor een speciale cover met een ingebouwd toetsenbord uit: de iPad Smart Keyboard.

Bekijk ook

Samenvatting Apple-event september 2015: dit kondigde Apple aan

Bang dat je iets gemist hebt van alle aankondigingen van vanavond? In dit handige overzicht vind je alle nieuwe producten die Apple vanavond de revue heeft laten passeren.

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 september 2015 om 22:58
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.