Salesforce gaf Apple de merknaam ‘App Store’ in ruil voor advies van Steve Jobs

CEO Marc Benioff van Salesforce vertelt hoe Steve Jobs hem advies gaf om een app-marktplaats te beginnen. Toen Apple later de merknaam 'App Store' introduceerde gaf Salesforce die graag terug aan z'n belangrijkste adviseur.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

marc benioffNu Steve Jobs is opgestapt als CEO is het tijd om herinneringen op te halen. Zoals Marc Benioff, CEO van het bedrijf Salesforce. Hij vertelt hoe Steve Jobs hem advies gaf over zakelijke software. In 2003 prees Jobs de zakelijke applicatie van Salesforce, maar adviseerde CEO Marc Benioff om “groot te denken”. Salesforce zou moeten nadenken over een groter ecosysteem. Dat deden ze en het resulteerde in een marktplaats met de naam App Exchange, waarbij ze ook nog even de merknaam ‘App Store’ meepakten, omdat het zo mooi klonk. Ze registreerden de domeinnaam appstore.com en legden de merknaam vast. Vele jaren later kondigde Apple de App Store aan, terwijl Benioff in het publiek zat. Benioff dacht er geen moment aan om tegen zijn vroegere mentor Jobs een rechtszaak aan te spannen: hij liep naar Jobs toe en zei: “Ik geef je het handelsmerk en de URL, omdat je me in 2003 hebt geholpen”.

Benioff is van mening dat Jobs hem meer heeft geholpen dan wie dan ook. “Als ik in de problemen kom en mijn visie kwijtraak, heb ik het geluk dat ik hem kan bellen en dat hij me al een paar keer de toekomst heeft gewezen.” Het verhaal laat zien dat Steve Jobs zich ook in andere bedrijven kan verplaatsen en al in 2003 begreep dat Salesforce een app-platform moest bouwen, op een moment dat Apple zelf niet meer dan een computerbedrijf met een muziekspeler was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2011, 17:41
Categorie Apple
Onderwerpen app store, merknaam, salesforce

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.