iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Photoloupe, Tafelkluis, TravAlarm en meer

Deze App Weekly kijken we onder andere naar de fotokijker Photoloupe, de locatiegebaseerde wekker TravAlarm en de leergame Tafelkluis.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

TravAlarmHet is iedere week een hele klus om alle nieuwe iPhone-apps bij te houden. Op iPhoneclub besteden we aandacht aan zoveel mogelijk apps en dan kan het best voorkomen dat je af en toe iets mist. Speciaal voor deze mensen stellen we ieder weekend de App Weekly samen, een lijst met alle interessante apps van afgelopen week. Deze week kijken we onder andere naar de fotokijker Photoloupe en de locatiegebaseerde wekker TravAlarm.


PhotoloupePhotoloupe – Het iPhone-scherm leent zich sinds het eerste toestel al perfect voor het bekijken van foto’s. Om de foto’s overzichtelijk te houden schaalt Apple’s galerij-app ze echter zo, dat ze perfect in het scherm passen. Meestal is dit ideaal, maar wanneer je een foto tot in het kleinste detail wil bekijken is het onhandig. De app Photoloupe probeert dit toch makkelijker voor je te maken. Wanneer je een foto hierin opent bekijk je hem op ware grootte en kun je met je gyroscoop over de foto heen ‘zweven’. In de eerste plaats kan dat met foto’s van je fotorol, maar het is ook mogelijk om ze via Dropbox of iTunes te importeren.
Downloaden: Photoloupe (€0,79)

TafelkluisTafelkluis – Nu het schooljaar weer overal in het land van start gaat, verschijnen ook de apps voor op school langzaam maar zeker in de App Store. Een daarvan is Tafelkluis, een game die kinderen op de basisschool helpt met het leren van de rekentafels. Je moet als speler zo snel mogelijk de vallende dynamietstaven met rekensommen op het juiste antwoord op de kluis zetten. Hoe sneller je bent, hoe groener je dynamietstaaf blijft en des te meer punten je krijgt. De app houdt in een overzicht bij welke tafels je goed onder de knie hebt en met welke nog je nog moet oefenen.
Downloaden: Tafelkluis (€1,59)

Smart Alarm ProSmart Alarm Pro – Bevat de standaard iPhone-wekker wat jou betreft niet genoeg functies, dan is Smart Alarm Pro een mogelijk alternatief. De app geeft je op zijn beginscherm naast de tijd ook het laatste nieuws, je locatie en het lokale weer. Ben je iemand die niet makkelijk uit bed te krijgen is, dan is het ook mogelijk om hem je te laten begroeten met een motiverend citaat. Dan vertelt de app je dat bijvoorbeeld alle rijkdommen van de wereld binnen jouw bereik zijn. Is dit te zweverig voor je, dan is het ook mogelijk om leuke foto’s te laten zien.
Downloaden: Smart Alarm Pro (€0,79)

TravalarmTravAlarm – De zojuist besproken app Smart Alarm Pro maakt je wakker op het juiste moment. Maar het kan natuurlijk ook anders. TravAlarm wekt je wanneer je bijna op een bepaalde plek bent, net zoals iNap. Je kunt zo bijvoorbeeld je treinstation selecteren, zodat de app je een kilometer voor aankomst uit je treindutje rukt. Dat kon al door de tijd waarop je trein arriveert in de gewone wekker in te stellen, maar daarmee liep risico bij vertraging te vroeg gewekt te worden.
Downloaden: TravAlarm (€0,79)

SpeakingPalSpeakingPal – Het leren van een nieuwe taal is een van die dingen die we allemaal willen doen, maar we eigenlijk nooit de tijd hebben. SpeakingPal probeert je toch te helpen om je de Engelse taal te beheersen, door je met lessen van slechts twee minuten per dag te trainen. Hierbij houd je korte videogesprekken met een fictief persoon, waarin jij de juiste antwoorden op vragen moet geven. Ook jouw uitspraak wordt getraind aan de hand van geluidsopnames, net als in Dragon Dictation.
Downloaden: SpeakingPal (gratis)

iCatcheriCatcher – Het bijhouden van podcasts aan de hand van Apple’s eigen iTunes-winkel op de iPhone is een heel gedoe. Je moet shows met de hand, stuk voor stuk updaten wanneer je jouw feeds wil bijhouden. iCatcher is een app die dat een stuk makkelijker maakt. Wanneer je hier een feed aan toevoegt geef je aan wanneer hij normaal gesproken update, zodat de app op dat moment de show automatisch gaat downloaden.
Downloaden: iCatcher (€1,59)

TableDrumTableDrum – TableDrum is een muziekmaak-app die het anders aanpakt dan zijn concurrentie. Waar apps als GarageBand je namelijk laten spelen op een virtueel instrument, verandert TableDrum jouw omgeving tot een drumstel. Door een knop ingedrukt te houden en ergens in je omgeving op te slaan, associeert de app dat geluid met dat deel van het drumstel. Wanneer je met deze objecten drumt, maakt de app er een vloeiende drumtrack van.
Downloaden: (€0,79)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.