Achterkant van prototype van de iPhone 5 gelekt

De achterkant van de iPhone 5 is gelekt. Het betreft een testmodel met de codenaam N94 die erop kan wijzen dat het inderdaad om de opvolger van de iPhone gaat.

Achterkant van de iPhone 5 gelektDit is volgens de website MacPost de achterkant van een prototype van de iPhone 5. De site legt zich al langer toe op het vinden van onderdelen van de aankomende Apple-telefoon, maar presenteerde nu voor de eerste keer foto’s van de buitenkant van de volgende iPhone. De telefoon heeft als codenaam N94, is gemarkeerd als een testexemplaar (Engineering Verification Test) en dateert van 7 juni 2011. Geheugen- en modelspecificaties op de achterkant zijn gecensureerd, maar aan de voorzijde is te zien dat de hardware van binnen drastisch anders in elkaar zit.


MacPost laat zien meer onderdelen van de iPhone 5 ontdekt te hebben, waaronder de Power flex, de buzzer, de Audio flex, de camera, de cameralens en zelfs de batterij. Eerdere ontdekkingen die MacPost gedaan heeft, sluiten volgens hun eigen onderzoek perfect aan bij de nieuw ontdekte elementen.

Achterkant van de iPhone 5 gelekt

Opmerkelijk is dat de flitser van de iPhone 5 weer naast de camera zit. In vorige geruchten kwam herhaaldelijk naar voren dat de flitser op gelijke hoogte aan de andere kant van de achterkant zou zitten.

De codenaam N94 werd voor het eerst gespot door 9to5Mac, die de benaming aantrof in code in iOS 5. De codenaam stond in verband met de A5 processor die in de iPad 2 zit en vermoedelijk ook in de iPhone 5 te vinden zal zijn. Omdat ‘onze’ iPhone 4 de codenaam N90 heeft en de iPhone op het Amerikaanse CDMA-netwerk N92 heet, werd al snel duidelijk dat het hier ging om een nieuwe telefoon. Desalniettemin kan er niet worden uitgesloten dat het hier om hetzelfde model gaat als het iPhone 4S frame van vanochtend.

Of dit de definitieve achterkant van de iPhone 5 is? In de auto-industrie is het gebruikelijk om technologieën voor nieuwe modellen in oude modellen te verpakken en te testen. Ook hier kan sprake zijn van zo’n mule.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

42 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.