Safari in iOS 8 toont Spotlight-suggesties tussen zoekresultaten

Safari in iOS 8 laat voortaan Spotlight-suggesties zien tussen je zoekresultaten. Zo heb je snel toegang tot slim gevonden webpagina's.

Safari Spotlight iOS 8Zonder dat er een nieuwe beta van iOS 8 is verschenen, heeft Apple een nieuwe functie geactiveerd. In iOS 8 beta 3 toont Safari namelijk nu Spotlight-suggesties tussen je zoekresultaten. Dit ontdekte iFun. Met andere woorden: je kunt in Safari zoeken naar bijvoorbeeld een geïnstalleerde iOS-applicatie en deze gelijk opstarten. De functie werkt nog niet bij iedereen: iFun heeft al beelden, maar zelf kregen we de nieuwe optie niet aan de praat.


Eerder schreven we al over de verbeteringen voor de Spotlight-functie in iOS 8. De Spotlight zoekt niet meer alleen tussen je apps, contacten en andere iPhone-informatie, maar geeft ook contextgevoelige informatie via het internet. Met dat op het oog is de integratie met Safari eigenlijk ook best logisch. Zoek je bijvoorbeeld naar Albert Heijn, dan krijg je een speciaal opgemaakte link naar de Wikipedia-pagina. Deze speciale links staan met de nieuwe integratie ook in Safari.

De Spotlight-resultaten in Safari zijn niet beperkt tot websites. Tussen de zoekresultaten verschijnen bijvoorbeeld ook locaties, die met een tap sturen naar de Kaarten-app.

Dit is niet de eerste nieuwe iOS 8-functie die Apple vanaf een afstand activeert. Eerder deze week begon Apple ook al met het tonen van trending zoekopdrachten in de App Store.

Safari

Safari is de Apple's eigen webbrowser die standaard beschikbaar is op iPhone, iPad en Mac. Safari draait op WebKit, de motor achter de browser en ondersteunt alle huidige internetstandaarden. Safari heeft allerlei handige functies, zoals het instellen van favoriete websites, bladwijzers, het Safari-privacyrapport, het aanmaken van Safari-profielen en nog veel meer. De browser krijgt regelmatig nieuwe functies, samen met grote iOS-, iPadOS- en macOS-updates. Lees hier alles over Safari en nuttige tips.

Safari

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.