cabin magsafe

Cabin is een iPhone-beschermhoes met ‘MagSafe’-oplader

De Cabin is een MagSafe-adapter voor iPhones, verwerkt in een beschermhoes en dock. Het ziet er fraai uit, maar gaat Apple het toestaan?

cabin magsafe
Een van de interessantste nieuwe projecten op Kickstarter is Cabin, een strak vormgegeven beschermhoes met reservebatterij. Hij ziet er wat ons betreft nog beter uit dan de vaak bejubelde Mophie-batterijcases. Maar er is kans dat Apple deze beschermhoes snel van de markt laat halen. Het werkt namelijk met een magnetische aansluiting die verdacht veel op de MagSafe-adapter van Apple zelf lijkt.

De hoes kleef je dankzij magneten vast aan de onderkant van de iPhone. Wie het meest complete pakket koopt, betaalt 135 dollar plus 20 dollar verzendkosten buiten de VS. Je krijgt dan de batterijhoes, dock, MagAdapter en een MicroAdapter. Die laatste twee hulpstukken zijn nodig om de iPhone ook nog met een gewone Lighting-kabel te kunnen opladen.

cabin-kickstarter

Het werkt als volgt: je steekt de MicroAdapter in de Lightning-poort van de iPhone. Vervolgens koppel je de MagAdapter aan een Lightning-kabel, zoals op de foto hieronder te zien is.

cabin-kabel-iphone

De batterij in de beschermhoes heeft een capaciteit van 2200 mAh, dus dat is net iets meer dan de normale batterij die in de iPhone zit (1560 mAh). Zet je de iPhone in de Cabin Dock, dan kun je gemakkelijk het scherm aflezen terwijl je ondertussen aan het laden bent.

Vanaf november 2014 worden de eerste Cabin’s geleverd aan de kopers en vlak daarna zullen ze in de winkel liggen voor een adviesprijs van $120. De Dock gaat $80 kosten. Maar het is nog even afwachten of dit project z’n deadline wel haalt. Want al noemen de makers nergens dat ze de MagSafe-adapter van Apple hebben nagemaakt, het lijkt er allemaal wel sterk op. In een FAQ onderaan de Kickstarter-pagina waarschuwen de bedenkers trouwens wel, dat de Cabin niet compatibel is met Apple’s MagSafe-adapter voor MacBooks. Jammer, want dat leek ons nou wel heel handig: MacBook, iPad én iPhone opladen met dezelfde kabel. Een aanvraag voor Apple’s Made for iPhone-programma is nog onderweg.

Meer info: Cabin op Kickstarter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2014, 17:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen batterij, beschermhoes, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.