Google Analytics overview iPhone

Google brengt Google Analytics uit op iPhone

Met Google Analytics op iPhone bekijk je snelle statistieken als bezoekers, bezoeken en piekmomenten van je website - maar niet veel meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Google Analytics iPhone-appDe bezichtigingen en bezoeken van je website bijhouden op de iPhone. Het is mogelijk met de officiële app van Google Analytics die Google heeft uitgebracht donderdag. Met de applicatie kan je zien van welke bronnen je bezoekers binnenkomen: vanaf Google, direct, Twitter of Faceboook? De applicatie haalt de statistieken live op.

Google Analytics ligt niet ver verwijderd van YouTube Creator Studio, de applicatie die Google eerder deze week uitbracht om bezoekers van je YouTube-kanaal in kaart te brengen. Analytics is puur bedoeld voor de website waarop je het gereedschap hebt draaien.

De app laat niet alleen zien van welke bronnen en uit welke landen je bezoekers kwamen, maar geeft ook een indicatie van de bezoekspieken, de drukte per tijdstip per dag en het aantal bezoeken in een tijdsperiode van bijvoorbeeld een maand. De mobiele versie van Analytics is verder vooral simpel gehouden. De applicatie specificeert bijvoorbeeld niet de locatie van bezoekers binnen een land, of welk toestel ze gebruiken.

Google Analytics overview iPhone Google Analytics maand bezoekers

Al in 2009 schreven we over een onofficiële app om Google Analytics mee bij te houden op de iPhone. Daar zijn er inmiddels verscheidene van. Nu pas voorziet Google zelf ook in een app. De zoekmachine bracht deze week ook de app Google Adwords Express uit voor haar advertentieplatform voor website-eigenaren. Die is helaas niet in Nederland en België te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2014, 23:56
Categorie Apps
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.