Roundup Apple-event 23-10: iPad mini, iPad Retina (iPad 4) en nieuwe Macs

Apple heeft op 23 oktober de iPad mini, vierde generatie iPad en diverse Mac-updates aangekondigd. Bovendien waren er updates voor iBooks en iBooks Author. In deze round-up vind je alle aankondigingen op een rij.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad retinaApple heeft vandaag zeven nieuwe producten aangekondigd, met als opvallendste producten een iPad mini, iPad 4 en een vernieuwing van de MacBook Pro, iMac en Mac mini. In dit artikel vind je een samenvatting van alle aankondigingen. De nieuwe iPads zijn vanaf 2 november in Nederland en België te koop, de Mac mini en MacBook Pro zijn per direct verkrijgbaar en voor de spectaculaire nieuwe iMac zul je tot december moeten wachten.

iPad mini vanaf €329

ipad mini handApple kondigde de iPad mini met 7,9-inch scherm aan, die vanaf 2 november in Nederland en België te koop zal zijn vanaf 329 euro. De iPad mini zal in twee kleuren (zwart en wit) verkrijgbaar zijn in varianten met en zonder 3G/4G-functie. Omdat de schermresolutie gelijk blijft aan die van de iPad 2 hoeven apps niet te worden aangepast. Apple heeft bij de iPad mini gekozen voor een dual-core A5-processor. Er zit ook een FaceTime HD-camera en een 5-megapixel camera in. De batterijduur is 10 uur en opladen doe je via de meegeleverde Lightning-kabel.

Uitgebreider artikel lezen: iPad mini
Verkrijgbaarheid: Apple Store

Vierde generatie iPad vanaf €499

De iPad 3 verdwijnt uit de winkel en wordt vervangen door een iPad 4. Dat zal een onaangename verrassing zijn voor mensen die recent nog een iPad 3 hebben gekocht. De iPad 4 behoudt hetzelfde uiterlijk, maar heeft nu een Lightning-connector en een verbeterde A6X-processor die tweemaal zoveel performance biedt. De prijs is iets hoger geworden: terwijl de iPad 3 nog in de winkel lag voor 488 euro, moet je voor de iPad 4 minimaal 499 euro betalen. Een verbetering is dat de LTE-functie op de iPad nu wereldwijd te gebruiken is, maar je hebt er nog wel een microsimkaart voor nodig (dus geen nanosim). De verkoop start op 2 november.

Uitgebreider artikel lezen: iPad 4
Verkrijgbaarheid: Apple Store

ipad 4 a6x chip

Heb je moeite om te kiezen welke iPad je moet hebben? We hebben de specificaties van de iPad mini, iPad Retina en iPad 2 naast elkaar gezet in een apart artikel.

13-inch Retina MacBook vanaf €1779

Macbook-Pro-RetinaEerder kondigde Apple al een 15-inch MacBook Pro met Retina-scherm aan. Nu is ook het populairdere 13-inch model voorzien van een Retina-scherm. De nieuwe MacBook Pro is maar 1,90 cm dun, 20% dunner dan de vorige versie. Een optische drive ontbreekt. Het scherm heeft een resolutie van 2560 x 1600 pixels, tweemaal de resolutie van een 1080p-scherm. Het basismodel met 2,5 GHz i5-processor, 8 GB RAM en 128 GB flashgeheugen is vanaf vandaag verkrijgbaar vanaf 1779 euro. De oudere MacBook Pro blijft overigens ook beschikbaar en is vanaf 1270 euro te krijgen.

Uitgebreider artikel lezen: 13-inch Retina MacBook Pro
Verkrijgbaarheid: Apple Store

Dunne iMac vanaf €1379

imac designApple heeft de iMac een spectaculair nieuw uiterlijk gegeven. In hoofdlijnen is de iMac nog steeds herkenbaar, maar hij is aan de rand 80 procent dunner. De vernieuwde iMac heeft een 21,5- of 27-inch scherm dat 75% minder reflecteert. Eén van de andere vernieuwingen is een nieuwe opslagtechnologie met de naam Fusion Drive. Dit is een combinatie van flash en harddiskopslag, waarbij je kunt kiezen uit 128GB flashgeheugen en een 1 terabyte of 3 terabyte harddisk. De optische drive ontbreekt. De dunste iMac ooit is te bestellen vanaf december.

Uitgebreider artikel lezen: Dunne iMac met Fusion Drive
Verkrijgbaarheid: Apple Store

Mac mini vanaf €649

Mac miniWat valt er nog te zeggen over de iMac mini, als we de MacBook Pro en de iMac al hebben besproken? Eigenlijk niet zoveel. De Mac mini heeft nog steeds hetzelfde uiterlijk, maar heeft een hogere processorsnelheid gekregen. Je kunt kiezen uit een Intel Core i5 of Intel Core i7 processor en een apart model met OS X Server. De nieuwe Mac mini is per direct verkrijgbaar voor prijzen tussen 649 en 1049 euro.

Uitgebreider artikel lezen: Mac mini
Verkrijgbaarheid: Apple Store

iBooks vernieuwd

iBooks icoonIn januari 2012 organiseerde Apple nog een evenement waarin onderwijstoepassingen centraal stonden. Nu deed Apple het nog eens dunnetjes over met de mededeling dat inmiddels 80% van het boekenaanbod voor Amerikaanse highschools via iBooks beschikbaar is. De nieuwe versie van iBooks maakt het gemakkelijker om door pagina’s te scrollen. Er zitten ook meer functies in om passages via Twitter, Facebook of e-mail te delen. Het lezen van Aziatische boeken is makkelijker geworden.

Uitgebreider artikel lezen: iBooks vernieuwd
Downloaden: iBooks (gratis)

iBooks Author vernieuwd

ibooks-author-logoiBooks Author, het tool waarmee je zelf digitale boeken kunt maken, heeft een update gekregen. Er zitten nieuwe templates en lettertypes in, waarbij je ook eigen lettertypes kunt gebruiken. iBooks Author ondersteunt voortaan

Uitgebreider artikel lezen: iBooks Author
Downloaden: iBooks Author (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2012, 0:14
Categorie Apple
Onderwerpen apple, ipad, ipad 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.