Specificaties iPads vergeleken: iPad mini, iPad Retina en iPad 2

Apple biedt nu de iPad mini, iPad 2 en de iPad vierde generatie in het assortiment. In een tabel zie je hoe de drie het naast elkaar doen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad miniNaast een kleinere iPad mini deed Apple ook de vierde generatie iPad uit de doeken, die door het leven gaat als de iPad Retina. De ene iPad heeft een kleiner scherm, terwijl de ander een snellere processor heeft. De introductie van beide iPads heeft echter ook gevolgen voor de iPad derde generatie, die eerder dit jaar op de markt verscheen: deze is namelijk vanaf nu niet meer in de online Apple Store verkrijgbaar. De iPad 2 is wel nog steeds te koop. Dit betekent dat je hernieuwde afwegingen moet maken bij de aanschaf van een nieuwe iPad.

Alle drie de iPads hebben het één en ander met elkaar gemeen. Zo hebben de iPad 2 en iPad Retina allebei een 9,7-inch display, terwijl de iPad mini en iPad 2 allebei gebruikmaken van een A5-processor. Ze worden wel alle drie voor een ander minimumbedrag verkocht: de iPad mini is Apple’s nieuwe instapmodel, terwijl de iPad Retina de duurste variant is. Je vindt alle details in onderstaande tabel. Wil je zeer specifieke details onder de loep nemen, dan kun je de drie iPads ook in de Apple Store bekijken.

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Wil je écht een iPad derde generatie, dan kun je via de online Apple Store nog wel een gereviseerd model kopen. Voor een Wi-Fi-model met 16GB opslag betaal je dan 436 euro. Op het moment staat de gereviseerde iPad 3 al op Apple’s site, maar wel met het bericht dat hij nu (nog) niet beschikbaar is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2012, 16:48
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad, ipad 4, specificaties, vergelijking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.