Dreame stofzuiger app

Reacties voor: Robotstofzuigers met Matter lopen tegen drempels op: HomeKit is er nog niet klaar voor

Robotstofzuigers zijn nog steeds geen ondersteunde productcategorie in HomeKit. Maar Apple is niet de enige: ook Google en Amazon worstelen met stofzuigers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. Hete bekend kip / ei verhaal. Het begin is gemaakt door de CSA organisatie met matter 1.2. Nu is het zaak voor Apple, Google, enzo om dit te ondersteunen.

    Ik persoonlijk verwacht de aankondiging hiervan tijdens WWDC 2024. 🤞🏽 Dit is het nadeel van een keer per jaar een grote update van iOS. Zulke zaken worden niet vaak gedurende een x.1 update uitgerold.

    Hopelijk krijgt Home(Kit) dit jaar een grote update. Niet enkel 1.2 matter ondersteuning maar ook bijvoorbeeld 4K camera’s. En andere zaken. Nog genoeg mogelijkheden daar.

    Reageer op Flupke

    • Ik hoop zelf dat Apple hier toch iets flexibeler in gaat worden en meerdere events per jaar gebruikt om dit soort features aan te kondigen, want anders is het soms lang wachten op nieuwe Matter ondersteuning. Apple kennenden gaat het toegevoegd worden in de volgende iOS. Goede reden om de beta’s maar weer te installeren.

      Verder hoop ik met je mee, 2K en 4K camera ondersteuning zou geweldig zijn. Hopelijk veel smart home updates dit jaar!

      Reageer op Ro

  2. Ik was ontzettend into HomeKit en heb geprobeerd het maximale eruit te halen wat erin zit. Helaas tóch niet toereikend als je echt naar home automatisering toe wilt.

    Dik anderhalf jaar geleden de stap naar HoneAssistant gemaakt. Hierin kunnen ook alle HomeKit apparaten gekoppeld worden. Je kan ook ander apparaten ontsluiten naar HomeKit.

    Reageer op Tim

  3. Er is nog een belangrijke oorzaak voor de moeizame integratie en de daarmee samenhangende noodzaak om de app van de fabrikant te gebruiken: De Wil Ontbreekt.

    Waarom heeft u nog steeds vier afstandbedieningen nodig naast uw televisie terwijl in de praktijk het aantal gebruikte knopjes en functies best beperkt is? Toch, al is het maar eens per week de andere nodig.

    Reageer op Adrie

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.