RTV-Oost-App

Regionale omroepen brengen binnenkort Apple Watch-apps uit

De regionale omroepen gaan Apple Watch-apps uitbrengen, waarmee je het lokale nieuws kunt lezen, push-notificaties ontvangt en op de iPhone kunt verder lezen.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

RTV-Oost-App
Regionale omroepen zoals Omroep Zeeland, RTV Noord en RTV Oost brengen binnenkort een app voor de Apple Watch uit. iCulture vroeg aan ontwikkelaar Peperzaken uit Groningen alvast wat deze apps zoal qua functionaliteit te bieden hebben. Over ongeveer twee weken zijn ze beschikbaar, nog voordat de Apple Watch in Nederland verkrijgbaar is.

Regionaal nieuws op de Apple Watch

Er komen 13 apps voor de Apple Watch aan van de regionale omroepen. Ze bevatten de volgende functies:

regionale-omroepen-apple-watch-app

  • Nieuwsoverzicht: De 5 meest recente nieuwsberichten in een overzicht. Je ziet een afbeelding en een titel op twee regels. De reden hiervoor is om de laadtijd van de app kort te houden. De app wordt pas geopend als de nieuwsberichten geladen zijn.
  • Nieuwsdetail: Na het openen van een artikel vanuit het nieuwsoverzicht wordt de afbeelding en de volledige tekst en titel in een scrollable view weergegeven op de Apple Watch.
  • Breaking news: Binnenkomende push-berichten worden op de smartwatch weergegeven. Als gebruiker kun je de notificatie openen of wegklikken. Bij het openen van het notificatie krijg je het bericht volledig te zien en kun je er doorheen scrollen.
  • Openen op de iPhone: Een nieuwsbericht kan vanuit de Apple Watch-app geopend worden in de iPhone-app. Deze functie is nog in ontwikkeling.

regionale-omroepen-apple-watch-app-3CEO Dirk-Jan Huizingh van Peperzaken vertelt in een reactie dat statusberichten onderweg je leven gaan veranderen. “De regionale omroepen zien dit als een kans en grijpen die met dit experiment.” Martijn de Bie, Projectleider Nieuwe Media en Innovatie, bij Omroep Brabant: “De Apple Watch stelt ons in staat om het nieuws aan te bieden op de momenten Γ©n de wijze waarop gebruikers het willen ontvangen. Met de komst van de Apple Watch is het nieuws uit de omgeving letterlijk binnen handbereik.”

Gisteren dook er een video op, waarin we de app van RTV Oost in actie zien is en die je via deze link kunt bekijken.

Volledige artikelen lezen

regionale-omroepen-apple-watch-app-2Na het openen van de app krijg je een overzicht met alle artikelen, inclusief afbeelding. Door erop te klikken kun je het volledige verhaal lezen vanaf de smartwatch. Tijdens het lezen scroll je door aan de kroon te draaien.

RTV Noord en RTV Oost gaan als eerste een Apple Watch-app uitbrengen. Daarna volgen de andere, zoals Omroep Zeeland en Omroep Brabant.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2015, 19:08
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, omroep

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.