Apple Watch werkt niet met 5GHz Wi-Fi-netwerken

De Apple Watch werkt alleen met 2,4GHz Wi-Fi-netwerken en niet met de snellere 5GHz-netwerken. Dit geldt alleen als er geen Bluetooth is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple-watch-verbinding-verbrokenHeb je thuis een lekker snel 5GHz Wi-Fi-netwerk aangelegd… blijkt de Apple Watch er geen verbinding mee te kunnen maken! De Apple Watch kan alleen de gangbare maar veel tragere 2,4GHz-netwerken aan, blijkt uit informatie van Apple.


De Apple Watch is op twee manieren draadloos verbonden: via Bluetooth en Wi-Fi. De Bluetooth-verbinding is eigenlijk voortdurend actief als de Apple Watch verbonden is met een gekoppelde iPhone. Als de iPhone niet in de buurt is kan de Apple Watch toch nog enkele functies uitvoeren, zoals berichten laten zien en vragen aan Siri stellen. Daarbij wordt automatisch verbinding gemaakt met bekende netwerken waarmee de iPhone al verbonden is. Superhandig, maar het werkt niet als je thuis of op het werk een 5GHz Wi-Fi-netwerk hebt.

In een Apple-supportdocument wordt het genoemd:

For example, Apple Watch won’t connect:

  • To 5GHz Wi-Fi, or public networks requiring logins, subscriptions, or profiles.
  • If your paired iPhone has never connected to that network before

De Apple Watch kan ook geen verbinding maken met publieke netwerken, waar je inloggegevens of een abonnement voor nodig hebt. Dit is een beperking in de software, omdat je voor het invoeren van een wachtwoord een toetsenbordje nodig hebt. Op de Apple Watch is dat niet beschikbaar. Je kunt alleen een pincode invoeren op een nummerpad.

Als zowel Wi-Fi als Bluetooth beschikbaar zijn, zal de Apple Watch verbinding maken via Bluetooth om energie te sparen.

Alles over Apple Watch Wi-Fi lees je in onze tip over Wi-Fi gebruiken op de Apple Watch:

Bekijk ook

Zo werkt wifi op de Apple Watch

De Apple Watch kan internetten via wifi als er geen iPhone in de buurt is. Hoe werkt het, hoe maak je handmatig verbinding met een draadloos netwerk en hoe zit het met 2,4GHz en 5GHz wifi? Je leest het hier!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.