Keurmerk Refurbished

Ruim 350.000 opgeknapte iPhones verkocht in Nederland

Op weg naar 159 miljoen omzet per jaar
Het afgelopen jaar zijn er in Nederland 369.000 refurbished iPhones verkocht die goed zijn voor een omzet van 103 miljoen euro. De aanbieders Leapp, Forza Refurbished, en Renewd maken de cijfers vandaag bekend.

De drie genoemde aanbieders zijn aangesloten bij het Keurmerk Refurbished, dat sinds begin dit jaar bestaat en tot doel heeft om de kwaliteit en het imago van opgeknapte iPhones op te vijzelen. Onlangs sloot ook Swoop zich hierbij aan, als vierde aanbieder. De gemiddelde verkoopprijs van een dergelijk gereviseerd toestel bedraagt 280 euro. De aanbieders verwachten dat dit jaar de totale omzet uitkomt op 159 miljoen euro.


De afgelopen twaalf maanden zijn er naast 369.000 refurbished iPhones ook nog 62.000 opgeknapte tablet en 64.000 laptops verkocht. De cijfers geven uiteraard alleen aan wat er via de genoemde retailers over de toonbank is gegaan. Tijdens een persbijeenkomst eerder dit jaar gaven zij aan goed te zijn voor het leeuwendeel van de Nederlandse markt. Daarnaast zijn er nog diverse kleine ‘zolderkameraanbieders’ en grote internationale spelers zoals ReBuy.

ReBuy refurbished proces in Polen

Als het over opgeknapte toestellen gaat, dan hoor je vaak alleen iets over refurbished iPhones en dat is logisch. Die zijn goed voor 95 procent van de markt. Het heeft ermee te maken dat de toestellen duurzaam zijn en lang hun waarde houden. Bovendien is er een levendige handel in (hergebruikte) onderdelen en krijgen ze nog lange tijd update – allemaal factoren die niet gelden voor de meeste Android-toestellen. Vandaar dat een iPhone 7 kopen nu nog steeds aantrekkelijk kan zijn, al wil je in dat geval wel zeker weten dat de accu nog niet versleten is. De aanbieders van het Refurbished Keurmerk geven 2 jaar garantie, ook op de batterij. Dat betekent echter wel dat ze prijziger zijn dan wanneer je ze via Marktplaats aanschaft.

Bekijk ook

Refurbished iPhones: alles wat je moet weten over refurbished toestellen

Zoek je een refurbished iPhone? Er zijn veel aanbieders en grote kwaliteitsverschillen. Lees in onze refurbished koopgids waar je op moet letten bij een opgeknapte of remanufactured iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.