Apple-Pay-betaling

Rabobank overweegt klanten voor Apple Pay te laten betalen

Apple wil de kosten voor Apple Pay misschien bij de klant neerleggen. Je betaalt dan een klein percentage bovenop iedere transactie.

Apple-Pay-betalingDe Rabobank overweegt om de kosten voor Apple Pay in rekening te brengen bij klanten. Dit blijkt uit een gesprek van het FD met adjunct-directeur Ronald van Aart van Rabobank. De bank zou op het moment hard nadenken over hoe de extra kosten voor Apple Pay in rekening gebracht zullen worden.


Apple rekent voor het gebruik van Apple Pay 0,15 procent aan transactiekosten bij banken. Dit kleine percentage wordt van je betaling afgetrokken en door banken overgedragen naar Apple, maar Van der Aart lijkt zich zorgen te maken over de hogere kosten als er betaaldiensten bij komen. De Rabobank-topman zei het volgende tegenover FD:

We denken er nu hard over na hoe dat moet als een partij als Apple kosten in rekening gaat brengen. Onze inschatting is dat Apple dat in Nederland niet gratis zal doen. En hoe meer partijen in de keten, hoe hoger de kosten. Misschien moet je als bank dan klanten de mogelijkheid bieden om tegen meerkosten met Apple te betalen.

Apple’s nieuwe betaaldienst Apple Pay is op het moment actief in de Verenigde Staten. Over de komst naar Nederland heeft Apple niks gezegd, maar begin dit jaar verklapte ING wel dat er druk aan Apple Pay wordt gewerkt.

Het lijkt er op dat Rabobank nog geen besluit heeft gemaakt over de verrekening van kosten voor Apple Pay. Van Aart spreekt enkel over een mogelijkheid. De bank heeft verder ook nog geen concrete plannen voor Apple Pay aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
47 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.