kpn-winkel

KPN voert grotere databundels in, ook voor bestaande klanten

KPN gaat per 2 februari 2015 het mobiele aanbod vernieuwen. Basis, Vooral Internet en Zorgeloos zijn de namen van de nieuwe abonnementen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

kpn-winkelKPN gaat vanaf 2 februari een nieuw mobiel aanbod invoeren, waarbij de databundels oplopen naar maximaal 20GB. Dit geldt ook voor bestaande klanten: zij krijgen tot 5GB extra data per maand. Klanten kiezen voortaan een smartphone uit de categorie basis, standaard of luxe, waarvan de prijs verschillend is. Helemaal geen smartphone afgenomen is ook mogelijk, waarbij je in feite voor sim only kiest. De drie abonnementen die vanaf 2 februari gaan gelden heten Basis, Vooral Internet en Zorgeloos.

Dat KPN het toestel loskoppelt van de bundels, is niet zo verrassend. Vanaf dit jaar is het verplicht om de werkelijke kosten van het toestel te communiceren.

kpn-bundels

Bij KPN kan je vanaf 2 februari kiezen voor bovenstaande bundels. Er geldt een minimum van 500MB (was 250MB) bij de databundels. Als je alleen een mobiel abonnement afsluit bij KPN is het maximum 10GB data, maar heb je ook aanvullende producten van KPN (zoals internet of interactieve tv voor thuis), dan krijg je een verdubbeling en kan de databundel oplopen tot 20GB. Allemaal beschikken ze over 4G-snelheid, met een gemiddelde downloadsnelheid van 20 Mbps.

Als de databundel op is, wordt de snelheid automatisch verlaagd naar 64 Kbps (krap voldoende voor enkele tekst-WhatsAppjes), zodat er geen extra kosten worden gerekend voor internetten buiten de bundel. Wel kun je een extra databundel tussentijds aanschaffen, om weer op volledige snelheid te kunnen internetten.

Wil je bijna niet meer bellen of sms’en, dan is dat vanaf 2 februari ook mogelijk bij KPN. De Vooral Internet-abonnementen bevatten veel data (1GB of 5GB) en relatief weinig belminuten, namelijk 150 of 300. Voorheen was bij deze abonnementen onbeperkt bellen en sms’en inbegrepen, terwijl niet iedereen erop zat te wachten.

Een overzicht van de huidige abonnementen vind je op KPN.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:33
Categorie Providers
Onderwerp kpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.