Musicmetric icon

Apple neemt muziek-analysetool Musicmetric over

Apple is een startup rijker: ze hebben de muziektracker Musicmetric overgenomen. Hiermee kunnen artiesten misschien wel hun muziek tot in detail met Beats Music in de gaten houden.

Apple heeft het Britse Musicmetric overgenomen. Met de dienst kunnen artiesten en platenlabels bijhouden hoe goed hun muziek wordt verkocht en gestreamd. Door muziek op sociale media te tracken, ziet Musicmetric ook wat voor publiek een bepaald muzieknummer precies aantrekt.

De overname van Musicmetric werd ontdekt door The Guardian, nadat het officiële adres voor Musicmetric ineens identiek was aan het adres voor Apple’s kantoor in Londen. Kort daarna bevestigde Apple de overname officieel.

Musicmetric

Apple weigert te vertellen wat de plannen met Musicmetric zijn, maar wij vermoeden dat Beats Music er iets mee te maken heeft. Na Apple’s overname van Beats, wijzen geruchten er op dat Apple groots wil uitpakken met de muziekdienst. Met Musicmetric zou Apple een manier hebben waarop artiesten en platenmaatschappijen de prestaties van hun nummers goed kunnen bijhouden. De dienst geeft ook aan hoeveel muziek via Bittorrent wordt gedownload.

De statistieken van Musicmetric worden op het moment ook getoond via het dashboard van Spotify. Daarmee is het één van de manieren waarop artiesten hun nummers op de streamingdienst in de gaten houden. Het is onduidelijk wat er met de Spotify-integratie zal gebeuren na de overname door Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2015, 10:23
Categorie Apple
Onderwerpen beats, itunes, muziek

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.