Apple News magazines.

Déjà vu: Apple’s introductie van News+ doet denken aan 2011-presentatie [video]

Kwam de aankondiging van Apple News+ je tijdens Apple's maart 2019-event bekend voor? Het ligt niet aan jou, want de onthulling toont veel overeenkomsten met de aankondiging van Apple's Newsstand in 2011.

Als je al een tijdje Apple-keynotes volgt, dan is het goed mogelijk dat je maandag ineens een déjà vu-moment had. Uit een nieuwe vergelijkende video blijkt namelijk dat er nogal veel overeenkomsten zijn tussen de bespreking van Apple’s vernieuwde kranten- en tijdschriftendienst en de voorganger in 2011, Apple Newsstand. Tijdens een presentatie in 2011 besprak voormalig Senior Vice President Scott Forstall de mogelijkheden. De manier waarop komt behoorlijk dicht in de buurt bij de nieuwe aankondiging tijdens Apple’s maart 2019-event.

Apple News+ en Newsstand aankondiging: opvallende overeenkomsten
Apple Newsstand, Apple Kiosk voor Nederlandse gebruikers, werd in iOS 5 aan de iPhone en iPad toegevoegd. Het was een verzamelplek waar uitgevers digitale versies van kranten en tijdschriften konden aanbieden. De app bestond uit een store om alle uitgaves te downloaden en een soort digitale boekenkast. Newsstand werd nooit echt een groot succes en werd in iOS 9 opgevolgd door Apple News.

Er zijn nogal veel overeenkomsten op de manier hoe Apple beide diensten onthulde. Van de bewoordingen tot aan de publicaties die als voorbeeld genoemd werden: je zou bijna zeggen dat Apple gekeken heeft naar de presentatie van Forstall en er een nieuw sausje overheen gegooid heeft.

De video laat goed zien dat er in de manier van presenteren in acht jaar weinig veranderd is. De overeenkomsten houden bij de presentaties wel meteen op, want de diensten zijn qua opzet nogal verschillend. In Apple News+ kun je onbeperkt tijdschriften en kranten lezen voor een vast bedrag per maand, terwijl je in Newsstand losse publicaties moest nemen. Apple News+ komt voorlopig nog niet naar Nederland, maar gelukkig zijn er in Nederland nog genoeg andere mogelijkheden om kranten en tijdschriften te lezen op je iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2019, 9:08
Via Via 9to5Mac
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple news, newsstand

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.