Polestar CarPlay

Reacties voor: Polestar-auto’s krijgen CarPlay, Volkswagen is kritisch

Volvo's elektrische automaker Polestar kiest voor CarPlay. Het zal via een over-the-air update beschikbaar worden gesteld aan eigenaren van een Polestar 2. Ondertussen is de CEO van Volkswagen kritisch over de toekomst van CarPlay: Apple neemt je hele dashboardsysteem over? Dacht het niet!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Volkswagen kritisch 😀 volkswagen verliest de strijd

  2. Eindelijk! Carplay in de Polestar 2! Ik ben echt heel benieuwd hoe dit eruit komt te zien. Ik denk dat de eerste update Carplay alleen naar de middenconsole brengt. Deze update had al heel lang op zich laten wachten. Er belangrijkste is niet eens de navigatie (de navigatie in de Polestar is nu Google Maps), maar het gebrek aan Apple Music. Wat nog niet duidelijk is: komt de nieuwe generatie Carplay ook op de Polestar 2? Dat zou echt helemaal top zijn. Het cockpit display leent zich hier uitstekend voor.

  3. Volkswagen: goeie auto’s, maar hun infotainmentsysteem trekt op geen kl*ten. Het is precies Windows 98, om de haverklap een herstart nodig en voor alles moet je een extra bevestiging geven (wilt u van gebruiker wisselen? Weet u zeker dat u dat wil? Klik dan nu op ok om gebruiker te wisselen. 🙄).

    Dat ze die volledige integratie van Apple CarPlay maar met beide handen aannemen.

  4. het gaat er niet om of de CEO iets wil… het gaat om wat klanten willen

  5. @jeroen: daar dacht Steve Jobs heel anders over, en niet zonder succes

  6. Fantastische ontwikkeling! Automakers hebben wel duidelijk gemaakt dat ze vooral goed zijn in het maken van tenenkrommend slechte infotainment systemen in de auto. Grootste nadeel is misschien wel dat je ook nooit kunt updaten zonder een nieuwe auto te kopen. Ideaal als je je eigen tablet of smartphone erin kunt klikken met goede software. Kunnen automaker weer gewoon auto’s maken.

  7. @danny: tsja, het blijkt nu dat de gemiddelde Volkswagen-klant alles- behálve kritisch is

  8. Komt ook naar de Volvo xc40 p8

  9. Jammer alleen dat het scherm in de Polestar eruit ziet alsof ze een 8″ Android tablet bij Intertoys hebben gekocht en erin gezet.

    Omdat je juist in de auto zit, niet erbuiten, moet vanbinnen er fatsoenlijk uit zien. Ik vind dat bij Polestar echt een grote misser. Eveneens grote broer xc40. Overwoog een Polestar, maar ben nu toch aan het kijken naar de andere merken.

    Bizar overigens dat het nog geen carplay had..

  10. @Sander: Als je deze tablet slecht vindt, wens ik je succes met het zoeken naar alternatieven (ok, Tesla is mss beter).

  11. VW twijfelt of Apple auto’s kan maken…inmiddels is wel zeker dat VW geen software kan maken. Wat mij betreft is het een win win…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.