Pokemon Go kostuum

Pokémon Go krijgt update, aanwijzingen voor shiny Pokémon en 100 nieuwe Pokémon

Pokémon Go heeft een update gekregen, die aanwijzingen bevat voor shiny Pokémon en 100 nieuwe Pokémon-geluiden. De tweede generatie lijkt eraan te komen.

Niantic heeft een update van Pokémon Go uitgebracht, waarmee het mogelijk wordt om meerdere Pokémon gelijktijdig naar Professor Willow te transfereren. Deze functie werd eerder al bekendgemaakt. Ook zijn er aanwijzingen voor zogenaamde shiny Pokémon en zijn geluidjes voor honderd nieuwe Pokémon gevonden in het spel.

Meerdere Pokémon tegelijk verplaatsen in Pokémon Go.

Transfer van meerdere Pokémon

Het begint er nu toch echt op te lijken dat we binnenkort honderd nieuwe Pokémon kunnen verwelkomen in Pokémon Go. Maar eerst kunnen trainers de update van vandaag installeren en profiteren van de nieuwe functies. Het opruimen van je Pokémon-storage wordt een stuk makkelijker omdat je meerdere Pokémon tegelijk op transfer naar Professor Willow kunt sturen. Dat scheelt een hoop getik en getap op het scherm.

Ook kun je tijdens gymgevechten nu makkelijker zien van welk type de tegenstander is. En om het lopen met een buddy aantrekkelijker te maken heeft Niantic ervoor gezorgd dat je voortaan kunt zien hoeveel kilometer je in totaal hebt gelopen met elke Pokémon die ooit je buddy is geweest. Ook de totale hoeveelheid verdiende candy is nu te zien bij je buddy.

Aanwijzingen in Pokémon Android-versie
De update was al verschenen voor Android-gebruikers en daarbij is ontdekt dat er in de code aanwijzingen zijn voor nog meer functies. Na het onderzoeken van de code van de nieuwe Android-versie werd ontdekt dat Pokémon Go waarschijnlijk ondersteuning krijgt voor zogenaamde shiny Pokémon. Daarnaast zijn geluidjes van honderd nieuwe Pokémon in het spel gevonden. Deze zijn dus nog niet geactiveerd in de game, maar zouden wel kunnen verschijnen zonder dat een update nodig is.

‘Geluiden van 100 nieuwe Pokémon’

In de nieuwe aanstaande versie van Pokémon Go zijn allereerst al de geluidjes van honderd nieuwe Pokémon gevonden. Terwijl vorige versies van Pokémon Go de zogenaamde cries van de eerste 151 Pokémon bevatten, is dit in de nieuwe versie uitgebreid met de volgende honderd Pokémon. Dat betekent dat er in totaal 251 verschillende geluidsbestanden in Pokémon Go zitten, even veel als de eerste en tweede generatie bij elkaar. Dit duidt erop dat de tweede generatie Pokémon inderdaad dichtbij is, wat overeenkomt met de teaser van de ontwikkelaar zelf. Op 12 december volgen er namelijk meer details over nieuwe Pokémon in Pokémon Go, dus waarschijnlijk gaat dit over de volledige tweede generatie.

Shiny Pokémon

Shiny Pokémon

Ook zijn er aanwijzingen gevonden dat het spel uitgebreid wordt met zogenaamde shiny Pokémon. In de traditionele Pokémongames hebben Pokémon soms een andere kleur. Qua aanvallen, kenmerken en kracht zijn ze identiek met normale varianten, maar de speciaal gekleurde Pokémon zijn extra zeldzaam. Dit aspect zou nu dus ook naar Pokémon Go komen, waardoor er voor echte verzamelaars meer is om naar uit te kijken. In de traditionele games hebben Pokémon bovendien een eigen geslacht, maar dit zit nog niet in Pokémon Go. Aanwijzingen in de nieuwe versie wijzen erop dat dit ook naar Pokémon Go komt, waardoor een bepaalde Pokémon een mannetje of vrouwtje kan zijn. Ook zou je je eigen personage nog verder kunnen aanpassen wat betreft haarkleur, shirt, broek en meer. Mogelijk werkt dit met in-app aankopen.

Tot slot is er een nieuwe houding voor de Buddy-functie gevonden. Momenteel kunnen Pokémon naast je staan, op je schouder zitten of in de lucht vliegen, maar er is nu ook een baby-houding gevonden. Dit past mogelijk goed bij de komst van de honderd nieuwe Pokémon. Veel van deze honderd zijn pre-evoluties van bestaande Pokémon die vaak veel kleiner zijn, zoals Pichu die evolueert in Pikachu en Magby die evolueert in Magmar.

Pokemon Go kostuum

Als je graag Pokémon wilt aankleden, dan kan dat straks waarschijnlijk ook. Pokémon Go krijgt waarschijnlijk allerlei soorten kostuums, maar of dit ook voor het vechten iets betekent blijkt niet uit de code. Mogelijk heeft dit te maken met de feestdagen, want er is onder andere al een kerstkostuum in het spel gevonden.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2016, 21:10
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.