‘Pokémon Go gespeeld door 1,3 miljoen Nederlanders’

Pokémon Go is razend populair, ook in Nederland. Ondanks dat het spel nog niet officieel uit is, zouden ruim 1,3 miljoen Nederlands het spel al actief spelen. De Nederlandse uitrol wordt binnenkort verwacht.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Pokémon Go voor de iPhone.
In Amerika verbreekt Pokémon Go alle records, maar ook in Nederland doet de game het bijzonder goed. Volgens onderzoek van Multiscope spelen momenteel ruim 1,3 miljoen Nederlanders Pokémon Go. Dit blijkt uit het onderzoek onder 1000 Nederlanders van 18 jaar of ouder. Hoewel de game dus nog niet uit is in Nederland, wordt het spel wel al massaal gespeeld.

Eén op de tien Nederlanders speelt Pokémon Go

Uit het onderzoek blijkt dat één op de tien Nederlanders Pokémon Go speelt, gemeten onder 1000 mensen van 18 jaar en ouder. Het spel wordt vooral gespeeld omdat ze er nieuwsgierig naar zijn, maar ook omdat ze het leuk vinden en vroeger ook al Pokémon-games speelden. De nostalgie speelt hierbij dus een grote rol, terwijl ook het aanzetten tot bewegen een reden is om het spel te spelen. Zes op de tien mensen gaan er namelijk speciaal op uit om Pokémon te vangen. Bovendien wordt het spel fanatiek gespeeld, want 85% van de spelers speelt het spel dagelijks of meerdere keren per dag. Vier op de tien verwacht dat ze het spel over een half jaar nog blijven spelen, terwijl 9% verwacht het spel binnenkort te gaan spelen. Er is geen verdeling gemaakt tussen iPhone- en Android-spelers.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De cijfers zijn indrukwekkend, omdat het spel vooralsnog niet officieel te verkrijgen is in de Nederlandse App Store. De Europese uitrol is echter wel van start gegaan, want het spel is sinds 13 juli verkrijgbaar in Duitsland. Gisteren verscheen de game officieel in het Verenigd Koninkrijk en vandaag is het spel beschikbaar gekomen in Italië, Spanje en Portugal. Het zal daarom niet al te lang meer duren voordat het spel officieel beschikbaar komt in Nederland en België. Wij verwachten daarom dat de officiële release ergens in de komende dagen plaats zal vinden.

Bekijk ook

Pokémon Go installeren op je iPhone: zo werkt het!

Wil jij Pokémon Go installeren op je iPhone? Geen punt: in dit artikel lees je hoe je Pokémon Go kunt installeren vanuit de Nederlandse App Store en eventueel ook vanuit buitenlandse App Stores.

Kan je toch niet wachten, dan hebben wij een uitgebreid stappenplan waardoor je Pokémon Go nu al kunt downloaden en spelen via een Amerikaanse Apple ID. Sta je op het punt om met de game van start te gaan, bekijk dan onze beginnersgids van Pokémon Go. We hebben echter ook een Pokémon Go gids voor gevorderden voor je klaarstaan, zodat je er alles aan kunt doen om de beste Pokémon Go trainer te worden.

Bekijk ook

Pokémon Go voor beginners: zo ga je van start

Hoe begin je met Pokémon Go? Hoe vang je je eerste Pokémon en wat zijn gyms en Pokéstops? Hoe werkt een Lucky Egg? Wij leggen het je uit, zodat je direct aan de slag kunt.
https://www.iculture.nl/gids/pokemon-go-gevorderden-gids-uitleg/

Heb je na het lezen van de gids nog steeds vragen over Pokémon Go? Gisteren hielden wij een Pokémon Go-sessie op Facebook Live, waar kijkers zelf vragen konden stellen. Heb je deze gemist? Dan kun je die alsnog terugkijken via onze Facebook-pagina.

Bekijk ook

Aankondiging: stel je vragen over Pokémon Go tijdens de Facebook Live-sessie met iCulture

Heb je vragen over Pokémon Go of weet je simpelweg niet waar je moet beginnen? Via Facebook Live houden wij een Pokémon Go-sessie met onze Nintendo- en Pokémon Go-kenner @BenjaminRK.

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 juni 2018 om 17:51
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.