Instant-Articles-02

Facebook Instant Articles laat artikelen in Facebook Messenger sneller laden

Facebook gaat haar Instant Articles-functie binnenkort verder uitrollen. De functie komt beschikbaar in Facebook Messenger, zodat gedeelde artikelen veel sneller te openen zijn. Wordt de komende weken uitgerold voor de iPhone.

Instant-Articles-02
Facebook Instant Articles is een functie in de normale Facebook-app waardoor nieuwsartikelen nagenoeg direct te openen zijn, zonder dat je doorverwezen wordt naar een mobiele website die apart ingeladen moet worden. De functie kwam eind vorig jaar in Nederland beschikbaar, maar wordt nu ook uitgerold in Facebook Messenger.

Sneller artikelen lezen in Facebook Messenger

In Nederland leveren meerdere nieuwsorganisaties artikelen die te lezen zijn via Facebook Instant Articles, zoals het RTL Nieuws, de NOS, De Telegraaf en Nu.nl. Binnenkort komt Facebook Instant Articles naar Messenger, de berichtendienst van Facebook. Hierdoor kun je artikelen snel geopend worden zodra een vriend of vriendin deze met jou deelt via Facebook Messenger. Net als in de gewone Facebook-app zijn Facebook Instant Articles te herkennen aan het bliksemschichtje in de rechter bovenhoek van een artikelpreview.

Facebook Messenger met Instant Articles.

De Instant Articles-versie van een artikel wordt automatisch opgehaald zodra je een link van een site deelt die meedoet met Facebook Instant Articles. Uiteindelijk moet een artikel tot tien keer sneller geladen worden in vergelijking met een mobiele website van de nieuwsorganisatie zelf.

De functie komt eerst naar Android-toestellen, maar wordt later uitgerold naar de iPhone. Over de iPad-versie van Facebook Messenger is niet gesproken. Meer over de werking van Facebook Instant Articles lees je in onderstaand artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2016, 9:50
Categorie Apps
Onderwerp facebook messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.