Pokemon Go spelen op de fiets

Zo kun je sneller Pokémon Go XP verdienen en levels omhoog gaan

Wil je snel een hoger level bereiken in Pokémon Go? Dan heb je flink wat XP nodig! Dit zijn de beste manieren om meer XP te verzamelen.

Pokémon Go begint eenvoudig. Het is vrij simpel om je eerste Pokémon te vangen en een paar levels te stijgen. Maar hoe verder je komt, hoe moeilijker het wordt om een volgend level te bereiken. Je hebt steeds meer XP (ervaringspunten) nodig hebt om een level hoger te komen. Wil je bijvoorbeeld van level 19 naar 20, dan kost je dat 25.000 XP. Van level 29 naar 30 heb je zelfs 500.000 XP nodig. Hoe verzamel je zoveel XP? Wij geven je een aantal tips.

Pokemon Go spelen op de fiets

Meer XP, sneller een level omhoog

Hoe hoger je level wordt, hoe meer XP je moet verzamelen. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Er blijken verschillende tactieken te zijn om dit voor elkaar te krijgen:

 1. XP verdienen met acties in de game
 2. Draai aan de Pokéstop
 3. XP verdienen door veel Pokémon te vangen
 4. XP verdubbelen met een Lucky Egg
 5. Verbeter het gooien van Pokéballs
 6. Broed je eieren uit

Hieronder leggen we alle punten uitgebreider uit.

#1 Waar krijg ik XP voor?
Allereerst is het goed om te weten waar je XP voor krijgt en hoeveel dat precies is. Om het wat gemakkelijker te maken, hebben we deze info voor je verzameld:

 • Pokémon vangen:
  • 500 XP als je een Pokémon vangt die niet in je Pokédex stond
  • 100 XP als je een Pokémon vangt die al wel in je Pokédex stond
  • 100 XP als je een Pokémon vangt met een Excellent Throw
  • 50 XP voor een Great Throw
  • 10 XP voor een Nice Throw
  • 10 XP voor een Curve Ball
 • Gyms:
  • 150 XP als je een trainer verslaat bij een Gym
  • 250 XP als je twee Pokémon verslaat
  • 350 XP als je drie Pokémon verslaat
  • 450 XP als je vier Pokémon verslaat
  • 100 XP als je tegen een trainer vecht bij een Gym
  • 50 XP als je een Pokémon verslaat tijdens een training bij een Gym van hetzelfde team als waar jij in zit
 • Overig:
  • 500 XP als je een Pokémon evolueert
  • 1000 XP als je een nieuwe Pokémon evolueert
  • 200 XP als een Pokémon uit een ei komt
  • 50 XP voor het inchecken bij een Pokéstop

#2 Draaien aan de Pokéstop

Door aan een Pokéstop te draaien krijg je niet alleen nieuwe ballen, maar verdien je ook extra XP. Het is een makkelijke manier om steeds wat XP bij te verdienen, terwijl je door de stad loopt of fietst. Woon je vlakbij een Pokéstop dan is het helemaal makkelijk verdienen: draai regelmatig even aan de Pokéstop en je krijgt er in een dag zomaar 1000 XP bij, zonder dat je veel moeite hoeft te doen. Vooral handig voor mensen die weinig Gym-gevechten doen en toch levels willen stijgen.

Pokéstop draaien Pidgey vangen

#3 Catch ‘Em All!
Onze tip: catch ’em all! Ja echt. Door Pokémon te vangen, verzamel je namelijk XP. Dus ook al kijk je nu naar de duizendste Pidgey op de kaart, vang hem toch. Bovendien heeft het zin om Pokémon te vangen die met weinig Candy te evolueren zijn. Een Pidgey heeft namelijk maar twaalf Candy nodig om een Pidgeotto te worden en ook voor evolueren krijg je veel XP. Dus vang die Pidgeys! Natuurlijk kun je meer Pokémon naar je toe lokken door Incense of Lures te gebruiken.

#4 Dubbele XP verdienen met Lucky Eggs

Evolueren kun je overigens het beste doen als je een Lucky Egg hebt geactiveerd. Hiermee krijg je een half uur lang twee keer zoveel XP. De beste manier om hier gebruik van te maken, is te wachten tot je een hoop Pokémon hebt die je kunt evolueren, je Lucky Egg aan te zetten en vervolgens achter elkaar door op ‘Evolve’ te klikken. Omdat elke evolutie ongeveer 30 seconden duurt, kun je maximaal 60 Pokémon evolueren tijdens je Lucky Egg. Al die Pidgeys, Caterpies en Weedles die je gevangen hebt, zorgen nu voor ontzettend veel XP en voor je het weet ben je een level hoger.

Pokemon Go level omhoog

Om nog meer Pidgeys of andere Pokémon te kunnen evolueren, kun je ze ook transferen naar de Professor. Je verdient er geen XP mee, maar voor iedere Pokémon die je naar de Professor stuurt, krijg je één Candy. Om te weten hoeveel van die talloze lagere Pokémon je moet transferen om zoveel mogelijk Pidgeys te evolueren, kun je natuurlijk gaan rekenen. Maar er is ook PidgeyCalc die dat voor je doet, wat het nog net weer iets gemakkelijker maakt.

#5 Verbeter het gooien van Pokéballs
Zoals je in het lijstje bovenaan kunt zien, zijn er verschillende manieren om je Pokéball te gooien en meer XP te krijgen. Hierop oefenen is dus geen slecht idee.

In totaal zijn er drie soorten ‘skill throws’ waar je meer XP voor krijgt: Excellent, Great en Nice. Door je Pokéball zo te richten dat de Pokémon binnen in de kleinste krimpende ring zit, kun je zo’n skill throw behalen. Hoe beter je gooit, hoe meer XP je krijgt.

Pokemon go pokemon vangen Pokemon go pokemon vangen gevangen

Een andere optie is om een Curve Ball te gooien, maar dat is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Om een Curve Ball te maken veeg je de Pokéball een paar keer in het rond tot je hem ziet glitteren. Op dat moment kun je hem gaan gooien. Draaide je de bal naar rechts, mik dan op de linkerkant van de Pokémon. Draaide je hem naar links, dan mik je op rechts.

#6 Broed je eieren uit
Ook het uitbroeden van eieren zorgt voor veel XP. Hiervoor moet je wel daadwerkelijk aan de wandel, en de app moet open blijven. Zorg dus dat je telefoon opgeladen is en je een powerbank bij je hebt. Plaats het ei in een incubator, kijk hoe ver je moet lopen (2, 5 of 10 kilometer) en ga naar buiten.

Overigens krijg je voor ieder uitgekomen ei evenveel XP (200), dus het maakt niet uit welk ei je in de incubator zet. De afstanden hebben met name te maken met wat voor soort Pokémon eruit komt. Hoe verder je moet lopen, hoe groter de kans is dat er een zeldzamere Pokémon uit komt.

Daarnaast heeft het geen nut om met een auto rondjes te gaan rijden als je een ei wilt uitbroeden. De afstanden worden namelijk alleen meegerekend als je je aan bepaalde snelheden houdt. Ga je harder dan 16 kilometer per uur, dan worden je stappen niet meer meegerekend. Het beste is dus om gewoon te gaan wandelen of fietsen.

Pokemon Go Eieren

Pokémon Go: hoogste level nauwelijks haalbaar

Helaas, helaas, je kunt niet voor eeuwig doorgaan met levelen. In Pokémon Go zit namelijk een zogenoemde level cap. Het maximale level dat je kunt bereiken is level 40, maar vanaf level 30 krijg je al geen Pokémon met hogere CP-levels meer. Bovendien kost het behoorlijk wat moeite om level 40 te bereiken. Alleen al voor de sprong van 39 naar 40 heb je namelijk 5 miljoen XP nodig. Een mooie doelstelling dus, maar wel één die tijd vreet.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2016
Categorie Apps
Onderwerp pokemon