Pokémon Go Safari Zone in Amstelveen.

Alles over het Pokémon Go event op 14 oktober in Stadshart Amstelveen

Ga jij naar het Pokémon Go event in Amstelveen? Hier vind je alle details over de locatie, tijden en hoe je je kunt voorbereiden op de speciale Pokémon die er worden verwacht.

Pokémon Go Safari Zone in Amstelveen.
Pokémon Go gaat een Safari Zone-evenement organiseren in winkelcentrum Stadshart in Amstelveen. Maar hoe kun je deelnemen en wat valt er te vangen? Dat leggen we uit in dit artikel!

Update 6 september: Niantic heeft een nieuwe datum voor het Pokémon Go Safari Zone-evenemnt in Amstelveen aangekondigd. Op zaterdag 14 oktober wordt in Stadshart Amstelveen het eerder uitgestelde event gehouden. Oorspronkelijk stond het evenement gepland op 12 augustus, waardoor er dus twee maanden vertraging is.

Update 29 juli: Helaas, het Pokemon-event op 12 augustus is UITGESTELD vanwege de eerdere problemen in Chicago! Ontwikkelaar Niantic durft het niet aan om zo snel alweer een nieuw event te organiseren. Er is nog geen nieuwe datum bekend.

Pokémon Safari Zone

Update 23 juli: Het Pokémon Go Fest in Chicago heeft inmiddels plaatsgevonden maar is grotendeels mislukt door server- en netwerkproblemen. Je leest er meer over in ons aparte artikel.

Wanneer is het Pokémon Go event in Amstelveen?

Het Pokémon Go Safari Zone-evenement vindt plaats op zaterdag 14 oktober in winkelcentrum Stadshart in Amstelveen. Dit winkelcentrum is eigendom van Unibail-Rodamco en is één van slechts zeven locaties in Europa waar je terechtkunt. Het is dus best bijzonder dat je zo dichtbij huis kunt meedoen aan een Safari Zone. De andere steden zijn Kopenhagen en Praag (7 oktober), Stockholm (ook op 14 oktober) en Oberhausen, Parijs en Barcelona (op 16 september). Voor mensen die in Oost-Nederland wonen is Oberhausen ook goed bereikbaar.

Stadshart Amstelveen

Waar vind ik Stadshart Amstelveen?

Stadshart Amstelveen is het gedeeltelijk overdekte winkelcentrum, midden in Amstelveen. Het winkelcentrum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Er zijn meerdere parkeergarages in de buurt. Op zaterdag is het winkelcentrum normaal gesproken geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur. We gaan er voorlopig vanuit dat het evenement tijdens de openingsuren plaatsvindt. Er zijn geen gewijzigde openingstijden aangekondigd.

Stadshart Amstelveen is gelegen aan afrit 5 (Amstelveen) van Rijksweg A9. Je kunt de auto parkeren in Q-Park Stadsplein of de Schouwburg parkeergarage. Met het openbaar vervoer pak je tramlijn 5 of 51 en er zijn ook directe busverbindingen met Amsterdam, Schiphol, Hoofddorp, Haarlem, Uithoorn, Aalsmeer, Mijdrecht en Wilnis.

Slecht weer? Geen probleem: het winkelcentrum is grotendeels overdekt.

Wat is een Safari Zone?

Heb je Pokémon Red/Blue/Yellow of Gold/Silver/Crystal gespeeld, dan ken je waarschijnlijk al de Safari Zones. Dit zijn speciale plekken in de game waar je zeldzame Pokémon kunt vinden, die je nergens anders aantreft. Dat is ook de bedoeling tijdens de Safari Zone events in Amstelveen en de andere steden. Ontwikkelaar Niantic heeft laten weten dat je er Pokémon kunt vinden die normaal niet in Europa voorkomen of die sowieso al zeldzamer zijn. Je kunt onder andere een Kangaskhan, Chansey en Larvitar vangen.

Amstelveen Stadshart

Moet ik met aanmelden voor het Pokémon event in Amstelveen?

Je kunt gratis meedoen met het Pokémon event in Amstelveen, maar je hebt uiteraard wel een Pokémon Go-account nodig. Ook wil het winkelcentrum dat je je persoonlijk registreert bij aankomst. Net als in Chicago zal dit werken met QR-codes. Oorspronkelijk zouden er maximaal 3.500 mensen meedoen aan het evenement in Stadshart Amstelveen. Of dat op 14 oktober nog steeds het geval is, is nog onduidelijk. Mocht je een ticket bemachtigd hebben, dan moet je je persoonlijk melden op de locatie met een geldig identiteitsbewijs. Op de Facebook-pagina van het evenement wordt tegen die tijd meer informatie gegeven over hoe je je aan kunt melden.

Pokemon Event Amstelveen aanmelden

Welke Pokémon kan ik vangen in Amstelveen

Er zullen naast de gebruikelijke Pokémon ook een aantal speciale Pokémon te vinden zijn in Amstelveen. We hebben eerder al even de Kangaskhan, Larvitar en Chansey genoemd, maar waarschijnlijk zullen er nog meer regionale Pokémon te vinden zijn, die voorheen niet in Europa te vangen waren. Het loont dus zeker de moeite om naar Amstelveen te gaan. Op de promotieafbeelding zijn ook een Unown en Ampharos te zien, twee zeer zeldzame Pokémon. Helaas zullen de Gyms en Raid Battles tijdens de Safari Zone uitgeschakeld worden. Je kan er dus geen legendarische Pokémon vangen.

Er zullen continu Lures actief zijn, zodat er genoeg te vangen is. Bovendien krijg je speciale 2 kilometer eieren, waar je ook zeldzamere Pokémon uit krijgt. Niantic laat ook weten dat de kans op een Shiny Pikachu en Shiny Magikarp behoorlijk groot is.

Hoe kun je je voorbereiden op de Safari Zone in Amstelveen?

Het spreekt vanzelf dat je zoveel mogelijk Poké Balls meeneemt naar het event in Amstelveen, bij voorkeur Ultra Balls. Daarnaast komen Razz Berries van pas, zodat je Pokémon makkelijker kunt vangen. Zorg ook dat je wat munten hebt gespaard, zodat je kunt meedoen aan meerdere Raids. Een powerbank komt altijd van pas, zeker als je van plan bent om meerdere uren te gaan spelen.

Eerdere Pokémon-evenementen in Amstelveen

Op 18 februari 2017 organiseerde Niantic ook al een Pokémon event in Stadshart Amstelveen. Dit gebeurde op veel meer plekken, waarbij elk winkelcentrum werd voorzien van 10 tot 15 nieuwe Pokéstops en Gyms, zodat je flink aan de slag kon gaan met het vangen van nieuwe Pokémon. Ook werden er de hele dag Lures geactiveerd. In februari deden twintig winkelcentra mee aan dit evenement:

 • Amstelveen, Nederland—Stadshart Amstelveen)
 • Oberhausen, Duitsland (CentrO)
 • Berlijn, Duitsland (Gropius Passagen)
 • München, Duitsland (Pasing Arcaden)
 • Leipzig, Duitsland (Höfe am Brühl)
 • Wenen, Oostenrijk (Donau Zentrum)
 • Praag, Tsjechië (Centrum Černý Most)
 • Kopenhagen, Denenmarken (Fisketorvet)
 • Parijs, Frankrijk (Les 4 Temps I Forum des Halles I Velizy 2 I Aeroville)
 • Lyon, Frankrijk (La Part-Dieu)
 • Nice, Frankrijk (Polygone Riviera)
 • Lille, Frankrijk (Euralille)
 • Warschau, Polen (Arkadia)
 • Barcelona, Spanje (La Maquinista)
 • Madrid, Spanje (Parquesur)
 • Valencia, Spanje (Bonaire)
 • Stockholm, Zweden (Mall of Scandinavia)

Revisiegeschiedenis:

 • 2017 - 06 september: Nieuwe datum voor het Pokémon Go Safari Zone in Amstelveen toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2017, 11:01
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.