Pokémon Go Fest Chicago geflopt door server- en netwerkproblemen

Het eerste grote Pokemon Go Fest in Chicago is uitgelopen op een teleurstelling. Door netwerk- en serverproblemen konden deelnemers urenlang niet spelen. Niantic geeft een vergoeding.

Legendarische Pokémon

Het had een leuk feest ter gelegenheid van het 1-jarige bestaan van Pokémon Go moeten worden, maar in plaats daarvan draaide het uit op een grote flop. Tienduizenden mensen reisden op zaterdag naar Chicago, om daar deel te nemen aan Pokémon GO Fest, het eerste grote evenement op deze schaal. Maar Niantic had blijkbaar de hoeveelheid spelers onderschat, want netwerk- en serverproblemen zorgden ervoor dat het meteen in de soep liep. Niantic geeft nu een vergoeding aan spelers en ze krijgen ook de legendarische Pokémon Lugia cadeau in hun Pokédex.

Pokémon Go Fest Chicago

Pokemon Go Fest Chicago geflopt

Het evenement in Chicago trok zo’n 20.000 spelers, die in het Grant Park zouden gaan spelen. Sommige spelers boekten zelfs een vliegreis om erbij aanwezig te zijn. Aanvankelijk dacht de organisatie dat de weersomstandigheden en de verwachte onweersbuien een puntje van zorg zouden zijn, maar die zorg werd meteen ondergesneeuwd door iets heel anders: netwerkproblemen.

De game werkte niet door serverproblemen en omdat er meer dan 20.000 mensen op een klein oppervlak stonden raakten de mobiele netwerken overbelast. Zelfs al je wel een mobiele verbinding had, kon je niet spelen omdat Niantic’s servers de toestroom niet aankonden. Tikte je op een Pokémon, dan verscheen er foutmelding. Het lukte sommigen wel om zeldzame Pokémon zoals Unown, Aricuno en Heracross te vangen, maar voor veel mensen werd het uiteindelijk een grote teleurstelling.

Het is niet zo dat Niantic totaal werd overvallen door de belangstelling, want spelers konden alleen meedoen als ze zich vooraf hadden geregistreerd. Zo werkt het volgende maand ook tijdens het Pokémon Go-event in Stadshart Amstelveen: je meldt je vooraf aan en moet ter plaatse een QR-code scannen om mee te kunnen doen. Ook daar verwachten we dat je legendarische Pokémon kunt vangen. Omdat het aantal deelnemers veel lager ligt (3500) zullen er naar verwachting minder problemen optreden. Bovendien heeft Niantic (hopelijk) van deze ervaring geleerd.

Niantic geeft geld terug
Niantic heeft beloofd dat ze geld teruggeeft voor alle gekochte tickets. Ook krijgen geregistreerde deelnemers voor $100 aan Poké Coins en ze krijgen ook nog de legendarische Pokémon Lugia gratis in hun Pokédex. Om de acute problemen op te lossen vergrootte Niantic de radius om te kunnen spelen naar twee mijl. zodat spelers zich wat meer konden verspreiden over de GSM-masten.

Tijdens het evenement zongen deelnemers voortdurend “We can’t play!” en toen de CEO van Niantic op het podium verscheen klonk boegeroep. Tegelijk waren er ook spelers die gewoon bleven volhouden en die massaal op een Meet & Greet met CEO John Hanke of een fotomoment met Pikachu afkwamen. Lukte het later nog wel om te spelen, dan kon je niet alleen legendarische Pokémon vangen, maar kreeg je nog meer bonussen: dubbele Candy, Stardust en XP, verdubbeling van je Buddy- en Egg-afstanden en een twee maal zo hoge kans om Pokémon aan te treffen.

Uiteindelijk gingen veel deelnemers toch met een goed gevulde Pokédex naar huis. Maar in de ogen van veel mensen is het evenement toch geflopt en is het een smetje op de reputatie van Niantic. Zo’n 10% van de aanwezige spelers zou afkomstig zijn geweest uit het buitenland, waaronder buurland Canada.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2017, 9:58
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.