Pixelmator-update brengt ondersteuning voor macOS High Sierra

De ijzersterke fotobewerker Pixelmator heeft een update gekregen. Hierdoor is de app geschikt voor macOS High Sierra en kun je foto's snel bewerken vanuit de standaard Foto's-app.

De makers van Pixelmator mogen dan druk bezig zijn met de nieuwe aankomende app Pixelmator Pro, dat wil gelukkig niet zeggen dat ze de huidige versie van Pixelmator in de steek laten. Versie 3.7 van Pixelmator is nu beschikbaar en voegt een aantal handige nieuwe functies toe en maakt de fotobewerkingsapp geschikt voor macOS High Sierra.

Foto bewerken in Pixelmator op de Mac.

Pixelmator 3.7 klaar voor macOS High Sierra

Pixelmator 3.7 (met de bijnaam Mount Whitney) zorgt ervoor dat je de fotobewerker probleemloos op je Mac met macOS High Sierra kunt gebruiken. Je kunt nu bijvoorbeeld Pixelmator gebruiken om bewerkingen uit te voeren via de Foto’s-app op de Mac. Je hoeft hiervoor alleen maar een foto te selecteren en in de menubalk te kiezen voor Afbeeldingen > Bewerk met > Pixelmator.

Daarna wordt automatisch Pixelmator met de desbetreffende foto geopend. Voer vervolgens je wijzigingen door en sla deze op. Je bewerkingen vind je automatisch ook terug in de bibliotheek in de Foto’s-app. Heb je iCloud-fotobibliotheek aan staan, dan wordt dit ook meteen met je iPhone en iPad gesynchroniseerd.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Pixelmater kan nu ook omgaan met Apple’s nieuwe fotoformaat HEIF. Foto’s die in deze structuur opgeslagen zijn, kun je nu gewoon importeren in Pixelmator en bewerkingen uitvoeren. Met HEIF (en ook het videoformaat HEVC) worden foto’s beter gecomprimeerd. Dat wil zeggen dat de foto’s en video’s kleiner zijn qua bestanden, maar dat de kwaliteit hetzelfde blijft. Het is dus goed nieuws dat je foto’s met het HEIF-formaat probleemloos kunt gebruiken in Pixelmator.

Bekijk ook

Alles over HEIF en HEVC, de standaard foto- en videoformaten in iOS

Wat zijn HEIF en HEVC, de foto- en videoformaten die in iOS standaard worden gebruikt? In deze gids praten we je bij over de voordelen van HEIF en HEVC en waarom Apple hiervoor gekozen heeft.

Verder hebben de makers nog een aantal zaken verbeterd. Het algoritme van de Repair Tool maakt het gebruik sneller en nauwkeuriger. Ook is er betere support voor Photoshop-afbeeldingen en er is een probleem opgelost met Drag & Drop. Hierdoor kun je gewoon weer foto’s vanuit Safari en de Foto’s-app naar Pixelmator slepen en bewerken.

Bekijk ook

Pixelmator Pro aangekondigd: nieuw design, nieuwe functies, verschijnt najaar 2017

Fans van Pixelmator opgelet: Pixelmator Pro komt eraan. Pixelmator Pro is een geheel nieuwe app van dezelfde makers als het origineel, maar dan met nieuwe functies en een nieuw simpeler design.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.