Foto van een vrouw bewerken in Pixelmator Pro.

Pixelmator Pro aangekondigd: nieuw design, nieuwe functies, verschijnt najaar 2017

Fans van Pixelmator opgelet: Pixelmator Pro komt eraan. Pixelmator Pro is een geheel nieuwe app van dezelfde makers als het origineel, maar dan met nieuwe functies en een nieuw simpeler design.

Foto van een vrouw bewerken in Pixelmator Pro.
De makers van de originele Pixelmator-app komen met een geheel nieuwe app. Pixelmator Pro verschijnt later dit jaar en moet het bewerken van afbeeldingen en foto’s naar een hoger niveau tillen. Pixelmator Pro is helemaal opnieuw ontworpen en verschijnt naast de huidige Pixelmator.

Pixelmator Pro aangekondigd

Afgelopen voorjaar plaatsten de makers van Pixelmator een teaser op hun website. Daaruit bleek dat ze al vijf jaar werken aan een nieuwe mysterieuze app en vandaag is het hoge woord eruit. Pixelmator Pro is een compleet nieuwe versie van de Pixelmator-app en is niet zomaar een update. Het gaat dan ook om een losse download, waardoor je er dus ook apart voor moet betalen. Pixelmator Pro is volgens de ontwikkelaar helemaal opnieuw ontworpen en dat zie je terug in het nieuwe design. Belangrijk is dat alles nu in één venster gedaan wordt. In de huidige Pixelmator werk je met meerdere vensters met instellingen en opties, maar dit wordt in Pixelmator Pro samengevoegd in één groot scherm. Qua vormgeving lijkt de app dan ook wat meer op de standaard Foto’s-app, maar dan met veel meer functies.

Met Pixelmator Pro werk je in lagen, waardoor je stuk voor stuk aanpassingen kunt doen aan je foto’s of grafische kunstjes. Het handige is dat de originele foto behouden blijft, waardoor je wijzigingen dus niet direct definitief zijn en je altijd terug kunt naar het origineel. De app maakt ook gebruik van machine learning om zo het bewerken van foto’s makkelijker te maken. De app werkt ook met Metal 2, zodat het verven op tekeningen secuurder gaat en natuurlijker aanvoelt. Pixelmator Pro is daarnaast nog uitgerust met de nodige effecten en filters, zodat je van je afbeelding een kunstwerkje kunt maken. Er zijn in totaal meer dan veertig filtereffecten beschikbaar.

Pixelmator Pro verven en bewerken.

Zoals je van de makers van Pixelmator gewend bent, ondersteunt Pixelmator Pro direct alle bekende Mac-functies. Zo ondersteunt de nieuwe app synchronisatie met iCloud, wat goed van pas komt als je op meerdere Macs werkt. Ook kun je in Pixelmator Pro tabbladen gebruiken voor als je meerdere afbeeldingen wil bewerken en zijn er speciale veegbewegingen voor de Magic Trackpad, inclusief ondersteuning voor Force Touch. Ook de Touch Bar op de MacBook Pro wordt ondersteund, zoals dat nu ook al het geval is met de originele Pixelmator. Alle bekende bestandsformaten worden ondersteund, waaronder ook Apple’s nieuwe formaten HEIF en HEVC.

Hoewel de naam doet vermoeden dat Pixelmator Pro alleen voor echte professionele gebruikers geschikt is, is dat niet het geval. Volgens de makers is de app ook te gebruiken door mensen die nog niet zo geoefend zijn met het bewerken van foto’s, doordat het design makkelijker in gebruik is. Op de website van Pixelmator kun je nog meer lezen over wat Pixelmator Pro in huis heeft. Pixelmator Pro verschijnt later dit jaar en zal uitgebracht worden naast de huidige Pixelmator-app. Een prijs voor Pixelmator Pro is nog niet bekendgemaakt. De huidige Pixelmator is beschikbaar in de Mac App Store voor €32,99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2017, 13:42
Categorie Apps
Onderwerpen fotobewerking, pixelmator

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.