Philips introduceert open API en SDK voor Hue iPhone-lampen

Philips heeft een open SDK en API geïntroduceerd voor de Hue-lampen. Dit maakt het voor ontwikkelaars makkelijker om apps te maken voor de verlichting.

Philips HuePhilips heeft een SDK en API’s voor iOS beschikbaar gesteld voor de Hue-lampen. Dit moet het voor ontwikkelaars een stuk makkelijker maken om apps te maken die van de lampen gebruikmaken. In het verleden verschenen er al een paar apps die met Hue kunnen verbinden, waaronder het dit weekend besproken Ambify. Ontwikkelaars waren alleen genoodzaakt om de verbinding met de lampen zelf uit te vogelen.

Omdat Philips de ZigBee-standaard gebruikt voor de lampen, is het ook mogelijk om met andere apparaten te communiceren die dit ook doen. Dit maakt het in theorie bijvoorbeeld mogelijk om de lamp van blauw naar rood te laten veranderen als de temperatuur in huis stijgt, mits de thermostaat verbonden kan worden.

De nieuwe SDK en API zullen er vermoedelijk voor zorgen dat we een stuk meer Philips Hue-applicaties gaan zien. Hoewel er al een paar beschikbaar zijn, is het aanbod op het moment nog niet bepaald groot. Omdat ontwikkelaars zich ook minder druk hoeven te maken over het werkend krijgen van hun app met de lamp, is er daarnaast meer ontwikkeltijd beschikbaar voor de daadwerkelijke unieke mogelijkheden van hun apps.

Eind vorige week liet vader en Minecraft-speler Jim Rutherford nog zien hoe hij met een app de lampen van sterkte en kleur laat veranderen op basis van de tijd in het spel. Hierdoor is het in je kamer donker als het nacht is in Minecraft.

Via TechCrunch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2013, 10:10
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.