‘Akkoord voor Braziliaans handelsmerk ‘iPhone’ nabij’

Apple en het Braziliaanse IGB Electronista zijn bijna akkoord over het gebruik van het handelsmerk 'iPhone' in Brazilië, aldus bronnen tegenover een grote Braziliaanse krant.

iPhone Neo OneApple en IGB Electronista zijn bijna akkoord over het gebruik van het handelsmerk ‘IPHONE’ in Brazilië. Dit vertelt een anonieme bron bewust van de onderhandelingen aan een grote, Braziliaanse krant. IGB Electronista kreeg in 2000 het handelsmerk al in handen, voordat de iPhone was aangekondigd. Onlangs bracht het bedrijf nog een eigen Android-telefoon met de naam op de markt.

Wat het akkoord van IGB Electronista en Apple precies zal beslaan is nog niet duidelijk. Vermoedelijk zal Apple het handelsmerk willen kopen of een licentie willen afsluiten bij het Braziliaanse bedrijf. In eerdere handelsmerkzaken legde Apple hier uiteindelijk geld voor neer.

IGB Electronista’s IPHONE Neo One heeft verder niet veel weg van Apple’s iPhone. De smartphone draait op Android, heeft een grijze achterkant met een korte aluminium streep. Voorop zit de bekende zwarte rand, maar in plaats van een homeknop heeft de Neo One vier virtuele Androidknoppen. De positie van beide camera’s verschilt ook van de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2013, 11:02
Categorie Apple
Onderwerp brazilië

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.