‘Philips Hue werkt vanaf oktober met HomeKit’

Philips Hue zal vanaf oktober geschikt zijn voor HomeKit, zeggen bronnen. Naast de nieuwe Hue Bridge komen er nieuwe lampjes aan die feller zijn en kleuren beter weergeven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Philips Hue in de woonkamerPhilips gaat in oktober ondersteuning bieden voor HomeKit. Er komt een nieuwe bridge (die we al eerder onthulden), maar er is ook goed nieuws voor mensen met een bestaande Philips Hue-bridge. Volgens bronnen is Philips bezig om al langer bestaande bridge geschikt te maken voor HomeKit. Dat scheelt je de aankoop van een €60 kostende vierkante bridge.


Update: Inmiddels is duidelijk dat de oude bridge niet meer zal worden aangepast. Je zult de nieuwe Hue Bridge 2 moeten kopen, waarbij je €20 korting krijgt.

Bekijk ook

HomeKit: het complete overzicht voor slimme apparaten in huis

Met Apple's HomeKit kun je smart home-toepassingen (domotica) makkelijker bedienen vanaf iPhone, iPad en andere Apple-apparaten. Lees alles over Apple HomeKit huisautomatisering.

De nieuwe Philips Hue-bridge verschilt qua uiterlijk van zijn voorganger: hij is vierkant en heeft een lichtgevende ring bovenop. De nieuwe vierkante bridge met afgeronde hoeken doet wel een beetje denken aan de producten van Nest en Apple, zoals de Nest Protect of de Apple TV. Vanaf oktober komt deze nieuwe bridge op de markt, waarbij ook meteen samenwerking met Apple’s HomeKit mogelijk wordt. Voor veel mensen zal dat de eerste echte kennismaking met HomeKit zijn, maar dat komt vooral omdat er nog zo weinig geschikte accessoires op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn.

Bekijk ook

Vierkante Philips Hue Bridge voor Apple's HomeKit gaat 60 euro kosten

De nieuwe Philips Hue Bridge die met Apple's HomeKit samenwerkt is gelekt via een Nederlandse lampenwinkel. Het nieuwe model wordt vierkant.

Philips Hue vanaf oktober 2015

Nieuwe lampen

Philips gaat ook nieuwe lampen uitbrengen, die op de foto hierboven te zien zijn. Ze heten Philips Hue White en Philips Hue Color Ambiance. Het gaat om nieuwe lampjes met E27 (normale fitting) en GU10-aansluiting. Ze hebben een beter kleurenspectrum in vergelijking met de huidige lampen. Ook geven ze lichtkleuren beter weer, vooral bij kleuren die richting groen en turquoise gaan. De lampen zijn helderder en feller: nu bieden ze nog een lichtsterkte van 600 lumen, straks wordt dat 800 lumen.

Je kunt de nieuwe lampen aanschaffen in een setje met bridge. Ook kun je de lampjes los kopen. De prijs blijft ongeveer hetzelfde.

Bekijk ook

Alles over Philips Hue-lampen en -accessoires

Philips Hue is slimme verlichting voor in huis die je met je iPhone of iPad kan bedienen. Wat kun je allemaal met Philips Hue, welke lampen zijn er en waar werkt het mee samen? In deze gids lees je alles wat je wil weten over Philips Hue.

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.