Philips kondigt witte Hue-lampen en lichtschakelaar aan

Philips heeft witte lampen Hue Lux aangekondigd en een schakelaar Hue Tap, die zonder stroom werkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

hue-tap-schakelaarPhilips heeft nieuwe producten aangekondigd voor Hue, de lampen die via je iPhone te bedienen zijn. Allereerst is er Hue Lux, lampen die maar één kleur licht kunnen uitstralen. Daarnaast komt er de Hue Tap, een draadloze lichtschakelaar.
Philips Hue raakte vooral bekend door de gekleurde lampen, die 16 miljoen kleuren kunnen weergeven. Je kunt er een disco-effect mee teweeg brengen of de kamer een bijzondere sfeer geven. Maar er zijn ook plekken waar je gewoon wit licht wilt hebben, bijvoorbeeld op de overloop, in de werkkamer of in de bijkeuken. Daarvoor is Hue Lux bedoeld.

Hue Lux: witte lampen

Dit zijn witte lampen waarvan je alleen de kleurtemperatuur en de intensiteit kunt aanpassen. De kleur varieert van koel wit (handig voor de werkkamer) tot warm wit (als je ‘s avonds wilt relaxen). Geen sfeerlicht dus, maar wel het gemak dat je de lampen via je iPhone kunt bedienen. Naast de officiële Hue-app zijn er al tientallen apps van derden, waarmee dat kan. De Smart Lux-lampen kosten $39,99 per stuk, wat zich waarschijnlijk vertaalt naar €39,99 in de Europese winkels. Bij de eerdere Hue-producten werd ook die 1-op-1 omzetting in prijs gedaan. Een starterkit met twee lampen en een bridge gaat $99,99/€99,99 kosten. Net als de andere Hue-lampen wordt er gebruik gemaakt van het ZigBee-protocol.

Hue Lux is binnenkort te koop via diverse winkels, bijvoorbeeld de iCulture Shop.

hue-lampen-lux

Hue Tap: stroomloze schakelaar

Het andere accessoire dat Philips heeft aangekondigd is de Hue Tap. Dit is een cirkelvormige lichtschakelaar die je aan de muur kunt hangen. De Hue Tap komt pas in de tweede helft van 2014 beschikbaar en geeft je ook de mogelijkheid om lichtscenes te wijzigen. Bijzonder is dat de schakelaar geen stroomtoevoer of batterij nodig heeft. De kinetische energie (oftewel bewegingsenergie) van je vingers zorgen ervoor dat de Hue Tap zelfstandig kan werken. Er zitten vier knoppen op, die je kunt toewijzen aan bepaalde lichtscenes. Ook kun je lampen dimmen, zonder dat je de iPhone-app hoeft aan te raken. Hoewel het hele idee van lampen bedienen vanaf je iPhone daarmee verloren gaat, heeft het ook voordelen. Zelf merk ik dat het onhandig is als je bij thuiskomst eerst je iPhone tevoorschijn moet pakken en naar de Hue-app moet bladeren. Het aantikken van de lichtschakelaar naast de deurpost gaat sneller. De Hue Tap gaat $60/€60 kosten en zal dit najaar in Europa en de VS te koop zijn.

Ook de Hue Tap is binnenkort te koop in diverse winkels, waaronder de iCulture Shop.

Hue 3D-lampen

Maar Philips is nog niet klaar met de aankondigingen. Ze hebben lampen laten ontwerpen die door een 3D-printer kunnen worden gemaakt. Ontwerpstudio’s WertelOberfell en Strand+Hvass bedachten onderstaande lampen, die in staande en liggende uitvoering te krijgen zijn. De lichtsculpturen zijn te bedienen via de Hue-app en zijn geïnspireerd op de natuur. Model Entity (boven) is geïnspireerd op ogen van insecten, terwijl model Tempest draait om schaduwen door takjes in de voorjaarszon. De hanglampen kosten €2999, de staande lampen zijn met een prijs van €2499 iets goedkoper.

philips-hue-lampen-tempest-entity

De Philips Hue-lampen zijn te koop vanaf zo’n 50 euro en een starterpack met drie lampen en een bridge kost 200 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2014, 13:22
Categorie Accessoires
Onderwerpen lamp, philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.