PDF Loading Warner v1.1 lost problemen met iBooks/Clock op (jailbreak)

PDF Loading Warner is een manier om je te beschermen tegen de PDF-exploit, waar elke iPhone, iPod touch en iPad kwetsbaar voor is. De meest recente versie lost een probleem op met de applicaties iBooks en Clock.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

PDF Loading WarnerEnkele dagen geleden kon je bij ons lezen dat de PDF-exploit, waarmee je in theorie op afstand toegang kunt verkrijgen tot élke iPhone, iPod touch en iPad (zowel mét als zónder jailbreak), potentieel grotere gevolgen zou kunnen hebben voor gebruikers dan je misschien zou verwachten. Er zijn voor jailbreakers twee oplossingen beschikbaar van Will Strafach om je te beschermen tegen de PDF-exploit: PDF Loading Warner en PDF Exploit Patcher. De eerstgenoemde heeft een update ontvangen naar versie 1.1 waarbij de problemen met de applicaties iBooks en Clock opgelost zijn.

Hoewel zijn PDF Exploit Patcher de elegantere oplossing is, waarbij de kwetsbaarheid ook daadwerkelijk wordt gepatcht, lijkt Will Stafach tegen onoverkomelijke problemen aan te zijn gelopen in de implementatie ervan. Volgens Strafach zou de PDF Exploit Patcher al klaar zijn geweest, als hij zou weten welke versie van de FreeType library Apple gebruikt. Hij heeft daarom zijn aandacht verder gericht op de PDF Loading Warner, die je waarschuwt voordat er een PDF-document geopend wordt op je iDevice. Je kunt vervolgens kiezen of je het PDF-bestand alsnog wilt openen. De eerste versie van PDF Loading Warner gaf deze waarschuwing herhaaldelijk in de applicaties iBooks en Clocks, maar dat probleem is in de meest recente versie opgelost.

PDF Loading Warner v1.1 is gratis te downloaden in de repository van BigBoss. Als je geen jailbreak hebt zul je moeten wachten op de volgende firmwareversie van Apple, die ongetwijfeld de kwetsbaarheid ook op zal lossen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2013, 17:38
Categorieën Achtergrond, Jailbreak
Onderwerpen ibooks, jailbreak, klok, pdf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.