Render van een gelekte foto van de iPhone 7 Plus.

Zo kan Apple een telelens in de iPhone inbouwen

Apple heeft een nieuw patent ingediend, dat een telelens en dual-lens bespreekt. Komen ze in de nieuwe camera van de iPhone 7?

Apple is vanzelfsprekend druk bezig met de iPhone 7 maar kijkt ook vooruit wat daarna komt. Een nieuw patent laat een mogelijke nieuwe feature voor de iPhones zien. Het gaat om een telelens, al wordt er in het patent ook over een dual-lens-camera gesproken. Voordeel van een telelens is dat je gemakkelijk kunt scherpstellen op objecten die ver weg zijn.


iPhone 7 Plus renders Feld & Volk

iPhone met telelens

Het patent laat zien hoe een ‘r’-vorm, vergelijkbaar met een periscoop, gebruikt kan worden om meer technologie in een kleine ruimte te plaatsen. Lukt het Apple om de hardware net zoals in het patent te optimaliseren, dan wordt de kloof tussen de camera op je smartphone en een professionele camera nog weer wat kleiner.

Dual-lens camera

Niet alleen de telelens is een interessant onderwerp uit het patent van Apple, er wordt ook gesproken over een tweede lens die je naast je telelens kunt gebruiken. Met een dual-lens-camera krijg je een betere resolutie, maar ook betere mogelijkheden om te zoomen. En als de laatste geruchten waar zijn, krijgt de iPhone 7 deze upgrade.

Bekijk ook

Dubbele cameralens iPhone 7 Plus vermoedelijk op foto's te zien

Is dit de dubbele cameralens voor de nieuwe iPhone 7 Plus? Er zijn foto's opgedoken waarin dit onderdeel vastgelegd is.

Helaas blijft het bij geruchten en een aantal patenten, waardoor we niet zeker weten wat er in de nieuwste iPhone komt. Maar dankzij dit patent en vele andere speculaties is het niet ondenkbaar dat de camera één van de beste features wordt van de iPhone 7.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.