Patent: Telefoongesprekken in wacht zetten met gesproken berichten

Een patent van Apple beschrijft hoe je telefoontjes in de wacht kunt zetten op de iPhone, door een gesproken bericht te versturen.

iPhone HoldHet is vanaf iOS 6 mogelijk om iemand automatisch een sms-bericht of iMessage te sturen als je de telefoon niet kan opnemen. Een nieuw patent van Apple beschrijft dit systeem, maar gaat ook een stuk verder. In het patent wordt uitgelegd hoe de beller een vooraf opgenomen bericht te horen krijgt, waarin je uitlegt waarom je niet opneemt. Het systeem is in sommige facetten handiger, omdat je er zeker van bent dat iemand het bericht te horen krijgt. Een sms of iMessage komt op lang niet alle vaste telefoonlijnen aan.

Het systeem zou vooraf opgenomen berichten kunnen gebruiken, waar je een keuze tussen maakt nadat je het telefoongesprek hebt afgewezen. Een geavanceerde variant geeft je nog meer mogelijkheden door je een bericht te laten typen, dat vervolgens door een stem wordt uitgesproken tegenover de beller.

Nadat het bericht is uitgesproken, wordt de beller in de wacht gezet. Vervolgens kan hij of zij voor een door jou bepaalde tijd wachten totdat het gesprek uiteindelijk wordt opgenomen. Hierdoor zou de iPhone ook gebruikt kunnen worden door bijvoorbeeld recepties. Zou je meerdere bellers in de wacht kunnen zetten, dan zou het systeem zelfs voor (kleine) klantenservices handig zijn.

Je kunt zelf aangeven wanneer je welk bericht laat horen aan een beller, maar de iPhone kan dit ook voor je doen. Door aan de hand van de bewegingssensor en gps-locatie te bepalen waar je bent en wat je doet, weet je iPhone hoe er gereageerd moet worden. Zo kan een werkbericht worden uitgesproken terwijl je op kantoor zit, of wordt aan bellers verteld dat je aan het rijden bent als je met 120 kilometer per uur over een snelweg beweegt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2012, 15:20
Categorie iOS
Onderwerpen patenten, telefoon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.