Patent: iPhone weet welke talen je spreekt op basis van locatie

Een nieuw Apple-patent wil het makkelijker maken om gesproken talen te herkennen, door te kijken naar de geolocatie van je iPhone.

Siri talenEen nieuw Apple-patent biedt een manier waarop de stemherkenningssoftware van bijvoorbeeld Siri beter kan werken. Door te kijken naar de geolocatie van een gebruiker weet je iPhone waar je bent, informatie die weer kan worden gebruikt om een taalpakket samen te stellen. Vlamingen zouden hierdoor bijvoorbeeld zowel Nederlands als Frans kunnen spreken, waarbij Siri automatisch weet om welke van de twee talen het gaat.

Het patent is ook van toepassing voor bijvoorbeeld mensen die in de buurt van de grens wonen. Woon je tegen Duitsland aan, dan weet de iPhone dat je wellicht in het Duits of Nederlands wil spreken. Tijdens een vakantie naar Frankrijk zou je ook zowel Duits als Nederlands kunnen gebruiken. Op het moment is het al mogelijk om tussen talen voor stemherkenning te schakelen, maar je moet dan naar de instellingen van je iPhone om met de hand een land te kiezen. Met het patent zou je zelf niks meer hoeven te veranderen, simpelweg omdat je iPhone je locatie gebruikt.

Apple heeft het patent nog niet gebruikt voor de iPhone, en het duurt sowieso nog even voordat wij er überhaupt iets aan hebben: Siri spreekt nog geen Nederlands, waardoor er simpelweg geen taal is om naar over te schakelen. Het patent zou vermoedelijk ook pas echt handig zijn als de spraakdiensten van de iPhone het gros van de talen beheersen.

Appleinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2013, 20:51
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen patenten, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.