Eén jaar geleden: Apple kondigt iPhone 5 aan

Precies een jaar geleden kondigde Apple de iPhone 5 aan. In de tussentijd is er ontzettend veel gebeurt en verdwijnt de iPhone 5 alweer.

Tim Cook kondigt iPhone 5 aanExact één jaar geleden presenteerde Apple de iPhone 5 tijdens een speciaal evenement voor de pers in de Verenigde Staten. Een aankondiging waar wij uiteraard gelijk over schreven. 12 september 2012 lijkt niet heel lang geleden, maar in de tussentijd is er toch een hoop veranderd. Apple kondigde bijvoorbeeld nieuwe iPads aan en iOS 7 werd aan de wereld getoond. Na een jaar tijd is de positie van de iPhone 5 ook veranderd: de iPhone 5 is alweer een museumstuk geworden, want hij is uit het assortiment gehaald om plek te maken voor de iPhone 5s en iPhone 5c.

De iPhone 5 lijkt het vrij kort in Apple’s assortiment te hebben volgehouden, maar eigenlijk leeft dit model op een andere manier voort: de iPhone 5c heeft qua onderdelen een hoop gemeen met de iPhone 5. Het verschil tussen de twee zit hem vooral in het nieuwe, plastic uiterlijk van de iPhone 5c. Het ontwerp van de iPhone 5 zien we ook nog steeds terug in de iPhone 5s, al is het zwarte model vervangen voor de kleur spacegrijs. In het verleden verkocht Apple oude iPhones als goedkopere alternatieven, maar bij de iPhone 5 is dat niet het geval. Apple heeft in plaats daarvan ervoor gekozen de iPhone 4s te blijven verkopen.

Denk je nog steeds met veel plezier terug aan de onthulling van van de iPhone 5? Je kunt de keynote van 12 september 2012 gewoon nog online bekijken. Overigens blijft ons dossier over de iPhone 5 gewoon online staan – of Apple de iPhone nou uit het assortiment haalt of niet.

https://www.youtube.com/watch?v=xNsGNlDb6xY&list=PLHFlHpPjgk71-8cHGcN7GpjIimFcVIC4X&index=3

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2013, 19:10
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.