iBooks-deelknop-iOS-9

iOS 9 uitgelicht: snel PDF’s maken met het deelmenu

Met iOS 9 maak je in een handomdraai een PDF-bestand van foto's, notities en webpagina's dankzij een nieuwe knop in het deelmenu.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

iBooks-deelknop-iOS-9

Een foto, webpagina of notitie snel opslaan als PDF is dankzij iOS 9 gemakkelijker dan ooit. Vanaf nu is er een nieuwe iBooks-knop in het deelmenu te vinden.


Met een druk op de knop maak je een PDF aan, die vervolgens wordt opgeslagen in iBooks. Meerdere Apple-apps ondersteunen de functie inmiddels al en apps van derden zullen waarschijnlijk volgen nadat ze de functie hebben ingebouwd.

Tip: wil je meer doen met het deelmenu in iOS? We hebben daarvoor een aparte tip geschreven: Zo pas je de deelopties van iOS aan.

Beter dan een screenshot

Een pagina in Safari opslaan als PDF is handiger dan een screenshot maken. Niet alleen omdat langere webpagina’s handig bij elkaar worden gezet, maar ook omdat je de zoekfunctie kunt gebruiken om bepaalde woorden op te speuren.

iOS-9-PDF iOS-9-PDF

In iBooks is een handig overzicht van je opgeslagen PDF-bestanden te vinden, die je vervolgens via een e-mail kunt delen met anderen of direct af kunt drukken. Daar is het ook mogelijk om er notities aan toe te voegen of een PDF te voorzien van markeringen.

Dat iOS 9 een dergelijke functie toegevoegd heeft, is overigens niet erg verrassend. In OS X is het immers al langer mogelijk om bijvoorbeeld pagina’s in Safari vast te leggen als PDF.

Meer iOS 9 uitgelicht

Meer weten over iOS 9? Lees dan onze uitgebreide collectie met andere iOS 9 Uitgelicht artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2015, 12:13
Categorie iOS
Onderwerpen ios 9, ios 9 uitgelicht, pdf
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.