Paigey

Paigey vermindert het aantal meldingen dat je binnenkrijgt

Paigey lost een probleem op dat veel mensen wel kennen: je probeert wat vaker je iPhone weg te leggen, maar daardoor mis je net dat ene belangrijke telefoontje. Als de campagne van Paigey op Kickstarter slaagt, komt daar vermoedelijk snel verandering in.

Veel mensen zullen dat gevoel wel kennen: die haat-liefde-relatie met je smartphone. Je kijkt immers continu op het ding, naar een van de vijf WhatsApp-gesprekken die je tegelijk voert, checkt gauw je Facebook en Instagram voor nieuwe meldingen en surft naar een site. Kortom: je doet ook van alles op het apparaat. Toch is niet elke activiteit zinvol en daar speelt Paigey op in. Het idee achter de wearable is vrij eenvoudig. We krijgen continu meldingen binnen op onze telefoon. Dat leidt ertoe dat we het apparaat nog veel vaker oppakken dan we denken. Recent keek een journalist van de Britse krant The Guardian hoe vaak hij zijn iPhone oppakte. Dat bleek duizend keer per week te zijn, ofwel gemiddeld elke zeven minuten. Daar kwam bij dat hij zo’n driehonderd keer zijn telefoon had opgepakt zonder dat er een melding was.

Paigey voor belangrijke notificaties

Apple gaat ook iets doen aan die smartphoneverslaving, onder andere met de functie schermtijd in iOS 12. Dat moet ervoor zorgen dat je je iPhone wat vaker laat liggen. Maar ja, dan mis je wel net de belangrijke notificaties.

Paigey

Daarom heeft Sucint de wearable Paigey ontwikkeld. Dit een kleine clip-on, die je bijvoorbeeld aan je riem of beha-bandje kan haken. Als je dan een melding binnenkrijgt van iemand die belangrijk voor je is, dan trilt de wearable. De rest van de meldingen wordt weggefilterd, waardoor je als het goed is een stuk minder naar je telefoon gaat kijken.

Toch is het wel een vreemde ontwikkeling: enerzijds worden er maatregelen bedacht om te zorgen dat je je iPhone vaker weglegt. Maar vervolgens heb je weer nieuwe accessoires nodig om te zorgen dat je op de hoogte blijft.

Om het accessoire te kunnen maken is geld nodig en daarom is er een campagne gestart op Kickstarter. Mocht de campagne slagen dan wordt Paigey vanaf december geleverd voor 33 dollar (28,13 euro). Het ziet er alleen niet zo heel zonnig uit voor de makers, want er zijn nog zestien dagen om het doel van 83.553 euro te halen, terwijl er pas 5.248 euro is opgehaald.

Er zijn nog meer manieren om het aantal meldingen te verminderen. Zo kun je instellen dat iemand je altijd kan bereiken, ook als je iPhone op Niet Storen staat. En met het instellen van VIP-personen zorg je dat mailtjes van je belangrijkste contactpersonen meteen opvallen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2018, 18:00
Via Via Wareable
Categorie Accessoires
Onderwerpen notificaties, wearable
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.