Reparatie video's gelekt

Gelekte instructievideo’s laten zien hoe Apple je iPhone en Mac repareert

Bedoeld voor intern gebruik

Er zijn interne video's van Apple gelekt waarin uitleg gegeven wordt over hoe ze reparaties bij de iPhone en Mac uitvoeren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Heb je je altijd al afgevraagd hoe ze bij de Genius Bar jouw kapotte iPhone repareren? Er zijn maar liefst elf video’s uitgelekt die afkomstig lijken te zijn van Apple zelf. De video’s geven instructies hoe iPhone-reparaties uitgevoerd moeten worden en worden vermoedelijk gebruikt om personeel te leren hoe ze reparaties van nieuwe toestellen moeten uitvoeren.

Update 15:00: Er is inmiddels een ander account die de filmpjes opnieuw geupload heeft. Mocht je ze nog niet gezien hebben, wees er dan snel bij en bekijk ze via dit YouTube-account.

Update 24 juli: Zoals verwacht zijn de filmpjes alweer offline gehaald. Zowel het filmpjes als het kanaal van Arman Haji zijn van YouTube verwijderd, vermoedelijk door een claim van Apple. Dit bevestigt min of meer dat de filmpjes inderdaad door Apple gemaakt zijn en intern gebruikt worden.

Gelekte video’s tonen reparaties

De video’s gaan over allerlei onderwerpen, zoals het vervangen van de iPhone-batterij tot het repareren van een iMac Pro-display. De lengte van de video’s zijn verschillend: sommige duren een minuut maar er zijn ook video’s van vier minuten of langer. Volgens Motherboard hebben ze bij twee bronnen kunnen bevestigen dat de video’s inderdaad van Apple afkomstig zijn.

De video’s zijn geüpload door Arman Haji, nadat hij ze tegenkwam op Twitter. Hij besloot ze meteen te downloaden en nadat het account van het Twitteraccount opgeschort was, besloot hij ze te uploaden naar YouTube. In eerste instantie alleen verborgen, maar inmiddels zijn ze voor iedereen te zien. Voor wie de teardowns van iFixit vaak gezien hebben, zullen sommige filmpjes bekend voorkomen. De methodes die iFixit gebruikt blijken behoorlijk overeen te komen met de instructies in Apple’s video’s.

Van batterij tot Data Migration Tool
De video’s laten allerlei soorten handelingen zien, zoals het vervangen van de iPhone-batterij en het testen van de 3D Touch. We krijgen dankzij deze video’s ook een mooi kijkje in de keuken. Niet alleen qua gebruikte hardware, maar ook op het gebied van software zien we wat Apple zoal gebruikt.

Een interessant voorbeeld is de video over de Data Migration Tool. We schreven eerder al dat het voor Apple niet mogelijk is om gegevens van de MacBook Pro terug te halen bij een defect moederbord, omdat de benodigde aansluiting ontbreekt. In de instructievideo zien we hoe Apple de gegevens over zet bij de vorige modellen.

Om de video’s te kunnen zien, moet je er waarschijnlijk wel snel bij zijn. Apple zal ongetwijfeld niet blij zijn met het lekken van deze video’s en zal er alles aan doen om ze zo snel mogelijk offline te halen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 24 juli: Nieuw YouTube-account toegevoegd die de video's opnieuw geüpload heeft.
  • 2018 - 24 juli: De filmpjes zijn inmiddels offline gehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2018, 15:00
Bron Bron Motherboard
Categorie Apple
Onderwerp reparatie
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.