iPhone 5c iFixit

‘FBI betaalde minder dan $1 miljoen voor iPhone-hack’

De FBI blijkt een stuk minder betaald te hebben voor de iPhone 5c-hack dan eerder gedacht werd. Bronnen binnen de Amerikaanse overheid melden nu dat het ontgrendelen minder dan $1 miljoen gekost heeft in plaats van de eerder genoemde $1,3 miljoen.

iPhone 5c iFixit
Hoeveel zou de FBI nou uiteindelijk betaald hebben voor het ontgrendelen van de iPhone 5c van de terrorist uit San Bernardino? De directeur van de FBI deed er eerder een beetje geheimzinnig over door geen concrete cijfers te noemen. Er werd, na de woorden van diezelfde directeur, uitgegaan van ruim $1,3 miljoen, maar bronnen melden nu aan Reuters dat dit aanzienlijk lager is. De FBI zou minder dan $1 miljoen betaald hebben om de iPhone 5c te laten ontgrendelen.

‘Betaalde bedrag iPhone-hack een stuk lager’

James Comey, de directeur van de FBI, zei eerder dat de hack meer kostte dan hij ooit nog als directeur bij de FBI zou verdienen. Uitgaande van Comey’s salaris en zijn resterende diensttijd werd de berekening gemaakt dat het om minstens $1,3 miljoen moest gaan. Maar bronnen rondom de Amerikaanse overheid zeggen nu dat dit dus een stuk lager is. Hoeveel er uiteindelijk wel betaald is, blijft echter een raadsel.

Voor het bedrag dat de FBI betaald heeft, hebben ze in ieder geval de mogelijkheid om de gebruikte methode vaker in te zetten. De FBI is namelijk degene die in bezit is van de tools om de iPhone te ontgrendelen, en niet het bedrijf dat de tools verzorgde. De methode werkt in ieder geval alleen bij andere iPhone 5c-modellen met iOS 9. Dit bleek ook al eerder uit de woorden van James Comey.

Het is nog steeds onbekend wie er nou precies gezorgd heeft voor het ontgrendelen van de iPhone 5c. Het https://www.iculture.nl/nieuws/fbi-ruim-1-3-miljoen-dollar-san-bernardino-hack/is zo geheim, dat zelfs de FBI-directeur de identiteit niet weet. Hoe dan ook is de FBI nog steeds aan het uitzoeken of er bruikbare informatie uit de iPhone gehaald kan worden, ook al bleek eerder dat er geen nieuwe info op het toestel gevonden was. Desondanks was de FBI tevreden met de moeite die ze in het ontgrendelen gestoken hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2016, 18:45
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerp fbi
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.