ov delay

OV Delay voor Apple Watch toont hoe hard je moet rennen voor de bus

Met OV Delay op de Apple Watch zie je welke treinen en bussen vertraagd zijn. De Watch-app helpt je om vervolgens om je eerstvolgende rit te halen, door hard genoeg te rennen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ov delayHet Nederlandse OV Delay heeft nu ook een app voor de Apple Watch. Hiermee zie je vanaf de Watch hoe lang het nog duurt tot je trein vertrekt, met daarbij de meest actuele vertragingsinformatie. OV Delay was één van de eerste Nederlandse ov-apps die Apple Watch-ondersteuning aankondigde, maar de update werd door de nodige tests vertraagd.

We hebben in de tussentijd wel al een paar alternatieven voorbij zien schieten, zoals het vorige week verschenen Vertraging. Ondanks de bestaande alternatieven, weet OV Delay op de Apple Watch een goede indruk achter te laten. Je ziet in deze app niet alleen wanneer je eerstvolgende rit vertrekt: je wordt ook aangespoord om de bus, tram of metro te halen. De app toont bijvoorbeeld hoe snel je beweegt, waardoor OV Delay ziet of je een rit gaat halen. Moet je harder rennen? Dan wordt dit op je Apple Watch aangegeven. Deze functie werkt overigens niet met treinen.

OV Delay Apple Watch 1 OV Delay Apple Watch 2

OV Delay is op de iPhone na de update opgeschoond, waardoor de interface net wat anders in elkaar steekt. Verwacht echter geen grote veranderingen: OV Delay heeft net wat andere tabknoppen en is op een aantal vlakken opgeschoond, maar is in grote lijnen nog dezelfde, vrij witte app. Je kunt OV Delay gratis downloaden, waarna je vanuit de app kunt upgraden naar Premium voor €1,99. Je krijgt dan geen reclame meer te zien, ontvangt pushberichten en kunt je ov-saldo bijhouden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2015, 13:03
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, ov delay

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.