IBAN-tool-icon

IBAN-tool: Officiële IBAN omnummer-app nu te downloaden

IBAN-tool is een officieel alternatief voor de apps in de App Store waarmee je de IBAN bij een rekeningnummer kon zoeken. Deze apps zijn namelijk niet altijd te vertrouwen.

IBAN-tool-icon

IBAN-tool is een officiële app waarmee je de IBAN van rekeningnummers kunt opzoeken. Sinds IBAN-nummers verplicht zijn staan er verschillende onofficiële apps in de App Store, die niet allemaal te vertrouwen zijn. Om dit op te lossen is er nu een gratis en gecontroleerd alternatief.

De IBAN-tool is gemaakt in samenwerking met de Nederlandsche Bank. De app werkt alleen met Nederlandse rekeningnummers, en komt van pas voor mensen die hun IBAN niet uit hun hoofd weten, of waarbij hun IBAN nog niet op de bankpas staat.

IBAN-tool IBAN-tool

IBAN-apps ineens populair

Toen op 1 augustus alle rekeningnummers werden uitgebreid met een IBAN, stonden de lijsten met populairste apps ineens vol met applicaties waarmee je het IBAN van rekeningen op kon vragen. IBAN Converter bijvoorbeeld, dat tijdelijk offline werd gehaald omdat het in sommige gevallen de verkeerde rekeningnummers gaf.

Soortgelijke apps zorgden op deze manier bewust of onbewust voor problemen, dus komt de IBAN-tool als geroepen. Voor bedrijven raadt de app aan om www.ibanbicservice.nl te gebruiken, een website waar je grote hoeveelheden rekeningnummers tegelijk kunt verwerken.

IBAN-tool is heel simpel: na het openen van de app vul je het rekeningnummer in en selecteer je de bijbehorende bank. Vervolgens krijg je het volledige nummer (inclusief IBAN) te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2015, 12:27
Categorie Apps
Onderwerp iban

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.