Reacties voor: Opinie: Apple’s productupdates van dit jaar waren matig (en dit is waarom)

Nog even en 2022 zit er alweer op, dus is het tijd om weer eens terug te blikken op het afgelopen jaar. Terugkijkend naar Apple's producten van 2022, valt mij één ding op: de vernieuwingen in de nieuwste modellen waren maar matig. Het gros van de producten betrof slechts wat verbeterde prestaties, die vaak ook nog eens nauwelijks merkbaar waren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Het is eigenlijk natuurlijk al een paar jaar niet meer echt innovatief. Eerst maar eens snel de productie uit China weghalen misschien koop ik dan wel weer eens een nieuwe .

  2. Stilstand bij de Apple Watch? De Ultra lijkt mij toch een flinke stap voorwaarts…

  3. Voor m’n 4 jaar oude XsMax is de iPhone 14 pro max een welgekomen upgrade, maar geraak er om te beginnen maar eens aan… blij dat de Xs prima blijft werken en nog ondersteund wordt.

    Uiteindelijk stel ik me de vraag wat er op hardwarevlak zo nodig moet veranderd worden.
    De vraag piekt, dus zo slecht zullen de producten niet onthaald worden.
    Wie weet redeneert Apple ook zo: never change a winning team.

  4. @Joachim: Ja die doet wel iets meer dan de gewone Watch, kost echter wel zowat 1000 euro.
    Dat is voor vele toch een beetje te veel van het goeie, ook al zouden we het kunnen betalen.

  5. Alle producten zijn ook wel een beetje uitontwikkeld, dus het is meer fijn slijpen dan radicale innovatieve functies. Neem nou Apple Silicon, leuk wat extra batterij en lekker stil maar functioneel kun je net zo veel met een 2012 MacBook Air/Pro. Het wachten is op de AR bril.

  6. Zelfs de Macbook Air m2 was een grote teleurstelling als je kijkt naar wat het instap model biedt met de beperkingen van de 256gb SSD.

    Teleurstellend jaar inderdaad. Hebben we ‘t nog niet eens over ‘t prijsbeleid gehad.

  7. Eens.

  8. Origineel geplaatst door Jeroen
    Alle producten zijn ook wel een beetje uitontwikkeld, dus het is meer fijn slijpen dan radicale innovatieve functies. Neem nou Apple Silicon, leuk wat extra batterij en lekker stil maar functioneel kun je net zo veel met een 2012 MacBook Air/Pro. Het wachten is op de AR bril.

    Meen je? Ik heb een 2012 Mackbook Pro en ik dacht dat die toch wel flink achterliep. Ik heb me er niet echt in verdiept moet ik ook zeggen, maar je reactie verbaast me wel. We zijn nu tien jaar verder!

  9. Dit lijkt mij vooral gezeur. Want waarom zou je elk jaar gedwongen moeten worden iets nieuws te kopen en niet nog wat jaren te doen met spullen die goed tot zeer goed functioneren? Wat mij ook stoort, is dat geruchten als een soort heilige referentie worden beschouwd van wat je redelijkerwijs mag verwachten. Bestaat er zoiets als een recht op innovatie, een term die wat mij betreft te pas en te onpas wordt gebruikt door mensen die je met recht een reden beroepsklagers kunt noemen.

  10. Origineel geplaatst door Joachim
    Stilstand bij de Apple Watch? De Ultra lijkt mij toch een flinke stap voorwaarts…

    Lees aub voor je typt….

  11. Origineel geplaatst door Dirk
    Het is eigenlijk natuurlijk al een paar jaar niet meer echt innovatief. Eerst maar eens snel de productie uit China weghalen misschien koop ik dan wel weer eens een nieuwe .

    De ontwikkeling van producten vindt plaats in Amerika. De productie heeft daar niets mee van doen. Of doel je op de issues die de laatste jaren ook steeds meer lijken voor te komen?

  12. Als Apple slim was hadden ze bij de Macs ect grotere instap gedaan Ipv 256gb ect ect. Zelfde voor de iPhone.

  13. @Robert: misschien vanwege mensen rechten ed?

  14. Een prima geschreven artikel , mooi gefileerd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.