Reacties voor: Opinie: Heeft de AirTag nog zin?

Ook andere trackers voor Zoek mijn-app op komst
Apple heeft nu het Zoek mijn-netwerk opengesteld voor andere bedrijven, zodat hun accessoires direct gebruikt kunnen worden in de Zoek mijn-app. Je kunt je daardoor afvragen of de AirTag, Apple's toekomstige tracker, nog zin heeft.
Lees het complete artikel → Opinie: Heeft de AirTag nog zin?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. De grote troeven vd airtag???? Ik vind t erg grappig. Die air power had ook troeven zogenaamd. Nou dat hele ding is er niet, en wat ie wel niet heeft als ie überhaupt verschijnt is ook de vraag. Vind t ontwerp ( als dat klopt) ook helemaal niks. Er moet een gat 🕳 in, kijk naar je concurrentie Apple , allemaal een gat erin. Apple zal wel dure onzin accessoires moeten verkopen.

  2. Eerst maar eens afwachten of er daadwerkelijk zo’n tag van Apple op de markt komt. Ik zie zelf de toegevoegde waarde er sowieso niet van in. Tevens zie ik binnen het portfolio van Apple niet zo snel dat er een tag in past. We gaan het zien zodra Apple zo’n apparaat presenteert.

  3. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  4. Wel gaaf dat ze ook communiceren met andere Apple apparaten in de buurt! Zou het daardoor mogelijk zijn om er 1 te knopen bij m’n kinderen in hun jas?

  5. Het zou me niet verbazen dat de Airtag van  er helemaal niet komt. Ze spreken er al zolang van en het is bij woorden gebleven. Ik hoop er alvast niet meer op.

  6. Ik heb lang gewacht op deze airtag, maar duurt me nu echt te lang. Sinds een paar weken heb ik een aantal Tile trackers gekocht met grote tevredenheid. Apple is te laat naar mijn inziens.

  7. Snap sowieso hele nut van die dingen niet, ook niet van andere merken.

  8. Origineel geplaatst door Rick
    Wel gaaf dat ze ook communiceren met andere Apple apparaten in de buurt! Zou het daardoor mogelijk zijn om er 1 te knopen bij m’n kinderen in hun jas?

    Je kunt ze altijd aan een jas knopen. En dan hopen dat er een Apple apparaat (dat meedoet aan het tracken) in de buurt is als het er echt op aankomt.

  9. Origineel geplaatst door Dennis
    Snap sowieso hele nut van die dingen niet, ook niet van andere merken.

    Ik wel. Sinds een paar jaar heb ik Tiles hangen aan mijn fietssleutel, autosleutel, airpods doosje en in mijn tas. Als ik iets kwijt ben (en dat is wekelijks minstens 1 keer het geval) kan ik met de app meteen alles terugvinden. Het is zelfs aan Siri te vragen en dat werkt voortreffelijk.

    Ook krijg ik een pushmelding als ik mijn huis verlaat en ik vergeet iets mee te nemen.

    Voor warhoofden als ik is een tracker een lifesaver.

  10. Ik snap sowieso niet waarom die trackers handig zouden zijn en hoe ik ze zou willen gebruiken en waarmee..

  11. Zoals eerder opgemerkt, wie zit hier nou echt op te wachten?
    Deze zin wel eerder gehoord, ene Ballmer over een mobieltje…

    Het lijkt mij persoonlijk een geste vanuit Apple dat ze luisteren naar 3e partijen en hun technieken voor hen openstellen. Bij een kleine markt als dit verliezen ze er niet zo heel veel aan. Slimme doordachte actie dus.

  12. Origineel geplaatst door Jensen
    Ik snap sowieso niet waarom die trackers handig zouden zijn en hoe ik ze zou willen gebruiken en waarmee..

    Nog nooit je sleutels of portemonnee kwijt geweest? Het zal wel aan mij liggen, maar ik loop me met regelmaat scheel te zoeken naar mijn sleutels.

  13. Voor de sloddervossen een ideale uitkomst, maar voor mensen die alles op een vaste plek leggen bied het geen meerwaarde, en zie ik het nut er ook niet van in. Het wil niet zeggen dat mij het niet kan overkomen, maar vaak liggen de dingen dan op locatie(s) waar ik vaak en regelmatig kom.

  14. Origineel geplaatst door Rick
    Wel gaaf dat ze ook communiceren met andere Apple apparaten in de buurt! Zou het daardoor mogelijk zijn om er 1 te knopen bij m’n kinderen in hun jas?

    Origineel geplaatst door Jaap Couro

    Je kunt ze altijd aan een jas knopen. En dan hopen dat er een Apple apparaat (dat meedoet aan het tracken) in de buurt is als het er echt op aankomt.

    Je schrijft ‘dat meedoet aan het track en’. Is het iets wat opt in of opt out is? Lijkt mij dat elke iPhone automatisch meedoet.

  15. @Frank: Nee portemonnee zit gewoon in mijn broekzak, fornuis de broek in de was ligt die op tafel.
    Sleutels zitten in de deur of in mijn jas, en in de zomer in mijn broekzak als te warm voor de jas is.

    Ook mijn rugzak nooit kwijt gewoon op de zelfde plek zetten, in de gang houden of indien thuis woont eventueel op je slaapkamer.
    Fiets sleutel als de fiets op slot gaat dan gat de fiets sleutel aan de bos met gewone sleutels, die of in mijn jas zit of in broekzak en thuis gewoon in slot van de deur gaat.
    En toen ik thuis woonde liet ik me eigen bos sleutels in mijn jas, en zomers in de broekzak en thuis komt gewoon 1 plek aan houden.

    Zo moeilijk is het allemaal niet

  16. Begrijpt het wel een beetje van Apple. Ze liggen behoorlijk onder vuur dat ze concurrerende bedrijven het te moeilijk zouden maken toe te treden tot het Apple ecosysteem. Lees de juridische strijd met onder andere Epic en het gemor van Spotify. Ook Tile voelde de bui hangen en ging al bij voorbaat klagen over oneerlijk concurrentie en uitsluiting.

    Apple doet dit heel slim. Zo’n tracker zal Apple gerust aardig wat aan kunnen verdienen maar het is ver van hun core business vandaan. Apple stelt zich nu open en kan straks zeggen “Uitsluiten van derden? Zeker niet. We hebben iOS zelfs open gezet voor trackers van derden nog voordat we zelf ons product op de markt zetten”. Dit doen we zeker niet en stellen ons echt open voor eerlijke concurrentie.

    De belangen van een App Store zijn vele, vele malen groter. En zodoende kan Apple een wit voetje halen bij de vele rechtszaken die nog zullen volgen.

    Of Apple is gewoon aan het klunzen en krijgt die dingen niet op tijd af 🤪

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.