Ontwikkelaars kunnen AirPlay blokkeren via eigen iPhone-videospeler

Ontwikkelaars die geen AirPlay in hun apps willen hebben, kunnen dat doen door een alternatieve mediaspeler te gebruiken. De apps die de standaard mediaspeler gebruiken, krijgen AirPlay er altijd bij.

airplay spelerApplicatieontwikkelaars kunnen voorkomen dat hun app bestanden via AirPlay kan streamen naar allerlei apparaten. De oplossing is het omzeilen van de standaard videospeler van de iPhone. Alle apps die de ingebouwde mediaspeler van de iPhone gebruiken, krijgen AirPlay-ondersteuning er gratis bij. Ontwikkelaars die dat liever niet willen, zoals Hulu, kunnen gebruikmaken van een eigen mediaspeler via AVFoundation. Het lijkt misschien een triviaal probleem, omdat je de gebruikers tegemoetkomt met een extra functie. Maar voor aanbieders die te maken hebben met rechten, kan het een uitkomst zijn. Mobiele rechten worden vaak apart geregeld en ze hebben niet altijd de rechten om de content ook op een groot scherm te laten vertonen.

Het valt te lezen op Daring Fireball, waar wordt ingegaan op het feit dat Apple met de introductie van AirPlay een strategie voor tv-content heeft. Tijdens het interview van AllThingsD zei Steve Jobs dat Apple en Google nog niet succesvol zijn geweest met tv-content, omdat ze geen ‘go to market’-strategie hebben. Maar met de introductie van Apple TV en AirPlay hebben ze die strategie wél.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2010, 22:52
Categorie Apps
Onderwerpen airplay, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.