apple-watch-hands-on-apps

Apple nodigt alle ontwikkelaars uit om Apple Watch-apps in te dienen

Alle iOS-ontwikkelaars kunnen nu apps voor de Apple Watch indienen bij Apple. Ze hebben een uitnodiging gekregen. Voorheen werkte het op uitnodiging.

apple-watch-hands-on-appsApple heeft een uitnodiging naar ontwikkelaars gestuurd om Apple Watch-apps in te dienen. Iedereen met een ontwikkelaarsaccount kan de apps indienen via iTunes Connect. Het gaat om iOS-apps die met behulp van het WatchKit-framework een uitbreiding hebben gekregen voor de Apple Watch. Tot nu toe kreeg alleen een select aantal partners de mogelijkheid om apps in te dienen. Dat leverde al diverse apps op, zoals die van Evernote en Things. Eerder vandaag verschenen nog aangepaste apps van Uber, Flipboard en de New York Times.

Apple Watch-apps worden als extensies meegeleverd bij normale iOS-apps. In de App Store zijn al een aantal apps te vinden die zo’n uitbreiding hebben, al kun je er pas gebruik van maken als je fysiek een Apple Watch in handen hebt. Dat lukt pas vanaf 24 april, als de Apple Watch officieel wordt uitgeleverd aan klanten.

Een van de apps die zal worden aangepast voor de Apple Watch is TL;DR Email. Deze e-mailapp is geoptimaliseerd voor snelheid en past dus goed bij de Apple Watch, waar je niet langdurig op gaat kijken. E-mailberichten worden straks op de Apple Watch getoond in een feed, met kaarten waarop beperkte info te zien is. Je kunt daarbij op berichten reageren en ze liken. Bij e-mailberichten zie je ook de geschatte leestijd. Mocht het wat te gortig worden om een bericht helemaal op je pols te lezen, dan kun je het bericht meteen openen in de bijbehorende iPhone-app.

tldr email app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2015, 20:56
Categorie Apple
Onderwerpen apple watch, apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.