apple pay retailers

‘Nog veel problemen bij betalen met Apple Pay’

Uit onderzoek in de Verenigde Staten blijkt dat tweederde van de Apple Pay-gebruikers tegen problemen aanloopt.

apple pay retailersOnderzoeksbureau Phoenix Marketing International heeft onderzoek gedaan naar Apple Pay sinds deze draadloze betaaltechniek vorig jaar oktober werd geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Uit het onderzoek rollen een aantal opzienbarende resultaten, waaronder de stelling dat maar liefst tweederde van de Apple Pay-gebruikers tegen problemen is aangelopen bij het afrekenen.

Phoenix Marketing International onderzocht 3000 huishoudens die gebruik maken van een creditcard en kwam tot de conclusie dat slechts 11 procent van deze huishoudens wel eens Apple Pay heeft gebruikt. Dat lage percentage is te verklaren, omdat je een iPhone 6 of iPhone 6 Plus nodig hebt om Apple Pay te kunnen gebruiken.

‘Tweederde loopt tegen problemen aan’

Van de ondervraagden die in het bezit zijn van een iPhone 6 of iPhone 6 Plus heeft twee van de drie personen wel eens met Apple Pay betaald. Dat is een vrij hoog adoptiepercentage voor een nieuwe betaaltechniek, maar na verder doorvragen blijkt dat de helft van deze gebruikers Apple Pay slechts één keer geprobeerd heeft. Dat kan wel eens te maken hebben met de problemen waarmee mensen te maken krijgen: tweederde van de ondervraagden ondervond problemen bij de betaling. Gebruikers klagen over winkels die Apple Pay niet blijken te accepteren, betaalterminals die niet werken of veel te lang over de betaling doen en het gebrek aan kennis bij het kassapersoneel bij vragen over Apple Pay.

Lees ook: Dossier Apple Pay

Onduidelijk waar je kunt betalen

Dat er geen goede lijst is met deelnemende winkels lijkt op dit moment het grootste probleem voor Apple. Dit lijkt het bedrijf zelf ook in te zien, want sinds kort is Apple begonnen met het gratis aanbieden van Apple Pay-stickers voor op de winkeldeur en de betaalterminal. Vermoedelijk krijgt de populariteit van Apple Pay een extra oppepper als de Apple Watch beschikbaar komt; op dit moment werken betalingen alleen met de iPhone 6 en 6 Plus, maar met een Apple Watch zal het ook mogelijk zijn de iPhone 5, 5C en 5S te gebruiken voor Apple Pay. Wanneer Apple Pay in Nederland beschikbaar komt is nog niet bekend, maar het is in ieder geval dit jaar nog.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2015, 19:30
Categorie Diensten
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.